Vakantie Kos-stad

Rond Griekenland liggen duizenden kleine en grote eilanden. Veel daarvan zijn echte toeristenoorden met mooie stranden, talloze hotels en andere accommodaties en historische bezienswaardigheden. Een populair vakantie-eiland is Kos, dat in de Egeïsche Zee voor de Turkse stad Bodrum ligt. Kos heeft van mei tot en met oktober vrijwel geen regen en dagtemperaturen boven de twintig graden Celsius. Het is daarmee een toeristenbestemming bij uitstek. Veel mensen kiezen voor een vakantie in Kos-Stad, de eilandhoofdstad aan de oostkust met ongeveer 20.000 inwoners. De kiezel- en zandstranden zijn belangrijke trekpleisters, maar je vindt er ook een aantal historische bezienswaardigheden.

Vakanties in Kos-stad 12

Populaire accommodatie(s)

Appartementen Sunrise, Griekenland, Kos, Kos-Stad
Appartementen Sunrise
Griekenland, Kos, Kos-Stad
Vanaf
€ 468 p.p.
Deze prijs kan afwijken van de definitieve prijs. De definitieve prijs wordt berekend wanneer je klikt op ‘bereken totaalprijs’. Excl. €25 reserveringskosten en €2,50 calamiteitenfonds per boeking, excl. transfer. De prijs voor een transfer vind je op de pagina's met 'Extra's' tijdens het boeken.
Hotel Peridis Family Resort, Griekenland, Kos, Kos-Stad
Hotel Peridis Family Resort
Griekenland, Kos, Kos-Stad
Vanaf
€ 576 p.p.
Deze prijs kan afwijken van de definitieve prijs. De definitieve prijs wordt berekend wanneer je klikt op ‘bereken totaalprijs’. Excl. €25 reserveringskosten en €2,50 calamiteitenfonds per boeking, excl. transfer. De prijs voor een transfer vind je op de pagina's met 'Extra's' tijdens het boeken.

Accommodaties in Kos-stad

Kos-stad en cultuur

Griekenland is onlosmakelijk verbonden met de opkomst van wetenschap, filosofie en geneeskunde. Kos was bijvoorbeeld de geboorteplaats van de arts Hippocrates, die 2.500 jaar geleden leefde. Het eiland kent verschillende monumenten ter ere van deze revolutionaire geneesheer, waaronder een nazaat van de plataan waaronder Hippocrates les in geneeskunde gaf. Deze staat op het plein Platía Platanou in Kos-Stad. Een andere bezienswaardigheid is het kasteel Neratzia uit de middeleeuwen. Rond de stad liggen de ruïnes van Romeinse baden, tempels, altaren en zuilen. Op vakantie in Kos-Stad moet je zeker ook even de centraal gelegen agora bekijken, de ruim tweeduizend jaar oude Romeinse marktplaats.

Winkelen en uitgaan in Kos-stad

In een toeristische plaats als Kos-Stad is natuurlijk geen gebrek aan winkels. Doordat de stad vrij compact is, kun je bijna alles te voet doen. In een groot deel van het centrum zijn auto’s bovendien verboden. Je kunt er dus ontspannen rondstruinen in de gezellige winkelstraten, waar veel kledingzaken, juweliers en souvenirshops zijn te vinden. Uitgaan tijdens je zonvakantie in Kos-Stad kan in hetzelfde gebied. Het middelpunt van de wijk is de Mandrakihaven. De meeste terrassen, cafés en discotheken liggen ten zuiden van de haven in de zogeheten ‘Barstreet’. Er zijn ook Nederlandse kroegen.

Eten en drinken in Kos-stad

Met de mediterrane landen, de Balkan en Azië allemaal om de hoek is de Griekse keuken een mengelmoes van meerdere invloeden. Veel gebruikte ingrediënten zijn rijst, pasta, varkensvlees, rundvlees, olijven, tomaten en yoghurt. Vis wordt op Kos maar mondjesmaat in gerechten verwerkt. Kenmerkende gerechten zijn pastitsio (soort lasagne met penne, kaas, vlees en tomaat), spanakopita (spinazietaart) en stifado (vlees met ui, tomaat en rijst of gebakken aardappelen). Ouzo is de nationale alcoholische drank. Uit eten tijdens een vakantie in Kos-Stad kan goed in de uitgaans- en winkelstraten. Behalve talloze Griekse eetgelegenheden zijn er Italiaanse, Turkse en Britse restaurants.

Taal

De officiële taal in Griekenland is het Grieks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Griekenland heeft als betaalmiddel de Euro. In de toeristische gebieden worden creditcards bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Griekenland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Griekenland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Griekenland is 230 volt.

Tijdsverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Griekenland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 100, ambulance: 166 en brandweer: 199.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/griekenland/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in Kos-stad

Best beoordeelde vakanties

Appartementen Sunrise


9

305 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Sunrise

Appartementen Athina


8.8

358 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Athina

Hotel Peridis Family Resort


8.8

233 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Peridis Family Resort

Reistijd naar Kos-stad

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 03:30 uur
  • Transfertijd naar Kos-stad: 00:45 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Kos-stad

Appartementen Sandy's

€ 615p.p.

Vertrek 27-07-2019
6 dagen
Logies

Appartementen Sandy's

Hotel Zephyros

€ 444p.p.

Vertrek 06-08-2019
5 dagen
Logies en ontbijt

151 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Zephyros

Hotel Continental Palace

€ 647p.p.

Vertrek 10-08-2019
7 dagen
Half pension

527 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Continental Palace

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook