Vakantie Messonghi

Messonghi is een unicum op het populaire Griekse eiland Corfu. Niet vanwege haar pittoreske witte huisjes, de oude vissers die elke ochtend weer in hun bootjes stappen om de heerlijke verse vis te vangen of de beroemde gastvrijheid van haar bevolking. Uniek is dat een vakantie in Messonghi wordt doorgebracht aan een van de weinige rivieren van het eiland. De Messonghi rivier, waaraan het plaatsje haar naam dankt, slingert als een blauwe slagader door het gebied en wordt omringd door een weelde aan groen. Gecombineerd met enkele van de mooiste stranden van het eiland vier je je vakantie in Messonghi tussen bergen, bossen, groene velden en direct aan de kust: Je vindt er letterlijk alles wat je hartje begeert.

Vakanties in Messonghi 1

Accommodaties in Messonghi

Messonghi en cultuur

De badplaats Messonghi wordt door de gelijknamige rivier gescheiden van buurdorp Moraitika. De rivier scheidt deze twee dorpen echter in meer dan enkel geografie: Waar Moraitika door het toerisme enigszins een generieke badplaats aan de Middellandse Zee is geworden, heeft Messonghi een duidelijke eigen identiteit en cultuur behouden. Je vakantie in Messonghi vier je dan ook te midden van oude Griekse vissers, karakteristieke huizen en talloze kerkjes. Om je nog dieper in de lokale cultuur te verdiepen, wandel je richting het binnenland en het bijzondere dorpje Chlomos. Gebouwd in de dertiende eeuw vind je hier talloze huizen die in Venetiaanse stijl rond een centraal plein zijn opgetrokken. Stuk voor stuk in rode en oranje tinten geschilderd vormen ze een schouwspel dat bijna net zo mooi is als het uitzicht over het eiland waarop je wordt getrakteerd van deze hoogte van 270 meter.

Winkelen en uitgaan in Messonghi

Dankzij haar ligging naast Moraitika hoef je gedurende je vakantie in Messonghi nooit voor het ochtendgloren in bed te liggen. Je hoeft de rivier maar over te steken en je bent in een levendige badplaats waar tot in de vroege ochtend gezongen, gedanst en gefeest wordt. In Messonghi zelf houdt men het wat rustiger, maar kan je nog steeds van een goed glas ouzo genieten terwijl de zon ondergaat. Je treft in het dorp verder talloze winkeltjes waar je vooral veel traditionele producten of souvenirs kan kopen. Wil je je eens uitleven in een echte winkelstraat? Je staat dan in de kortste keren in de hoofdstad van het eiland, Kerkyra.

Eten en drinken in Messonghi

Tijdens je vakantie in Messonghi vallen de talloze restaurants en terrasjes met uitzicht over de rivier en de zee direct op. Je kan hier echter voor veel meer dan enkel het uitzicht terecht, zoals je al snel zult merken wanneer je de lokale keuken ontdekt. Start je maaltijd met een melitzanosalade, dolmadakia of een tyropithakia, waarbij de laatste een hartige taart is gevuld met traditionele feta kaas. Je viert je vakantie in Messonghi op een eiland, dus ook vis staat hier regelmatig op de kaart. Probeer de bourdeto (vissoep) in een pittige saus van pepers, uien, zout en olijfolie of geniet van een heerlijke bianco: verschillende vissoorten gekookt in wijn, citroen, knoflook en azijn.

Taal

De officiële taal in Griekenland is het Grieks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Griekenland heeft als betaalmiddel de Euro. In de toeristische gebieden worden creditcards bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Griekenland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Griekenland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Griekenland is 230 volt.

Tijdsverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Griekenland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 100, ambulance: 166 en brandweer: 199.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/griekenland/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in Messonghi

Best beoordeelde vakanties

SENTIDO Apollo Palace


8.7

526 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

SENTIDO Apollo Palace

Reistijd naar Messonghi

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 03:00 uur
  • Transfertijd naar Messonghi: 00:30 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Messonghi

SENTIDO Apollo Palace

€ 388p.p.

Vertrek 11-09-2019
4 dagen
Half pension

526 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

SENTIDO Apollo Palace

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook