Vakantie Kontokali

Kontokali ligt aan de centraal-oostelijke oever van het smaragdgroene Griekse eiland Corfu, op ligt op slechts zes kilometer van de hoofdstad van het eiland, Corfu-stad. Omdat Kontokali voor het grootste gedeelte gebouwd is op een helling, kun je hier genieten van prachtige uitzichten over de baai van de Ionische zee. Deze zee scheidt het kustgebergte van het Griekse vasteland en de haven van het nabijgelegen Gouvia. Kontokali biedt rust, pijnbomen en cypressen en fungeert prima als thuisbasis voor liefhebbers van dagtrips, watersporten en het maken van mooie wandelingen door de omgeving. Tijdens een vakantie in Kontokali is het interessant om de omringende dorpen (met vissershavens) en olijfvelden te bezoeken.

Vakanties in Kontokali 2

Accommodaties in Kontokali

Kontokali en cultuur

Corfu-stad is een prachtige locatie voor het maken van een mooie wandeling door het oude centrum van deze stad. Hier kun je het oude fort van Corfu bezoeken, dat op zo'n zeven kilometer van Kontokali ligt. Het 'Paleo Enetiko Frouno' is zeker een bezoek waard. In Pelekas is de 'Troon van de Keizer' een bekend uitkijkpunt waar je op een heldere dag kunt genieten van een panoramisch uitzicht. In Corfu-stad is onder andere het museum voor Aziatische kunst gevestigd en ook een bezoek aan het paleis van Michael mag niet ontbreken tijdens je vakantie in Kontokali.

Winkelen en uitgaan in Kontokali

In Kontokali kun je goed terecht voor je dagelijkse benodigdheden en boodschappen. Zo is er een supermarkt bij de haven en kun je verse producten kopen bij de lokale winkels. Wil je een middagje uitgebreid shoppen? Dan is het de moeite waard om Corfu-stad te bezoeken. Op sommige dagen is er in het centrum een leuke markt, waar ook souvenirs worden verkocht. Vergeet niet om een schaaltje van de heerlijk verse baklava mee naar huis te nemen.

Eten en drinken in Kontokali

Tijdens de avonduren is het heerlijk om in Kontokali naar de haven te struinen, waar je kunt genieten van een authentiek Griekse maaltijd in een gezellige taverna. Naast de Griekse keuken kun je hier tevens een keuze maken uit restaurants met Chinees, Indiaas en bijvoorbeeld Engels eten. Een goed bekend staand Grieks restaurant is Taverna Georges, waar vooral de leverschotel erg goed schijnt te zijn. Op een warme avond kun je hier zowel op het terras- als binnen eten. Voor degenen die eerst willen kennismaken met de Griekse keuken is het interessant om de zogeheten 'mezzes' te bestellen. Deze hapjes kun je vergelijken met de Spaanse tapas. Bestel er een kan Griekse wijn bij en geniet optimaal van je vakantie in Kontokali!

Taal

De officiële taal in Griekenland is het Grieks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Griekenland heeft als betaalmiddel de Euro. In de toeristische gebieden worden creditcards bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Griekenland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Griekenland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Griekenland is 230 volt.

Tijdsverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Griekenland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 100, ambulance: 166 en brandweer: 199.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/griekenland/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in Kontokali

Best beoordeelde vakanties

Hotel Kontokali Bay Resort & Spa


8.6

111 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Kontokali Bay Resort & Spa

Iliada Beach Hotel


0

0 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Iliada Beach Hotel

Reistijd naar Kontokali

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 03:00 uur
  • Transfertijd naar Kontokali: 00:15 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Kontokali

Iliada Beach Hotel

€ 609p.p.

Vertrek 29-09-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

Iliada Beach Hotel

Hotel Kontokali Bay Resort & Spa

€ 693p.p.

Vertrek 16-10-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

111 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Kontokali Bay Resort & Spa

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook