Vakantie Kalami

Kalami is een klein Grieks vissersdorp gevestigd tussen de bergen en de zee aan de noordoostkust van Corfu. Het dorp heeft een idyllische uitstraling, mede omdat het omringd is door olijfbomen en cipressen. Op vakantie Kalami verkennen biedt prachtige uitzichten, gezellige bars en tavernes, winkels en zelfs cocktailbars. Hier kun je ontsnappen aan de hectiek van het alledaagse leven en kennismaken met authentiek Grieks eten en drinken. Bij Kalami ligt een zand (en grind) strand, bekroond met een blauwe vlag. De baai is omringd met sinaasappel- en citroenbomen. In de natuurlijke inham ben je beschermd tegen de grotere golven, waar de surfers juist graag gebruik van maken. Ook de liefhebber van watersport komt hier aan zijn trekken.

Vakanties in Kalami 1

Accommodaties in Kalami

Kalami en cultuur

Tijdens je vakantie Kalami verlaten voor Corfu-stad is eenvoudig. Er zijn regelmatig bussen naar Corfu-stad (de hoofdstad van het eiland). De rit neemt zo'n 40 minuten in beslag. In Corfu-stad vind je het prachtige centrum dat volledig terecht op de lijst van UNESCO-werelderfgoed staat. Er is een 16e-eeuws fort te verkennen, omringd door kronkelende geplaveide straatjes. Voor de liefhebber van oude architectuur is er tevens het archeologisch museum. Sluit de dag af met een ouzo op een van de terrasjes op de Esplanade, het grootste plein van Europa.

Winkelen en uitgaan in Kalami

In zowel Kalami als in Corfu-stad is het heerlijk winkelen. In je vakantie Kalami afstruinen en zoeken naar lokale lekkernijen is zeker geen straf. Wil je meer keuze aan winkels of ben je op zoek naar toeristische cadeautjes voor het thuisfront? Dan is een middagje shoppen in Corfu een must. Rondom het strand van Agni worden er in de aanwezige winkeltjes handgemaakte producten verkocht. In dit deel van Corfu kun je goed terecht voor verse olijven van de lokale boeren (en dus ook voor de beste koudgeperste olijfolie).

Eten en drinken in Kalami

Heb je zin om zelf te koken tijdens je vakantie? Bezoek dan de haven in de ochtend voor de verse vis! Voor een bruisend nachtleven ga je naar Corfu. In Kalami vind je gezellige bars en bodegas, met de beste mezzes, ouzo en Griekse wijnen. In het centrum van het dorp kun je wat de maaltijd betreft kiezen uit Italiaanse, Griekse en internationale restaurants voor een goede en gezellige maaltijd. Bezoek een leuke bar bij de haven voor een authentiek Grieks ontbijt met zoete broodjes en een goede sterke kop koffie. Geniet van het uitzicht op de vissers die hun vangst binnenhalen en begin de dag op een ontspannen manier.

Taal

De officiële taal in Griekenland is het Grieks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Griekenland heeft als betaalmiddel de Euro. In de toeristische gebieden worden creditcards bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Griekenland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Griekenland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Griekenland is 230 volt.

Tijdsverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Griekenland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 100, ambulance: 166 en brandweer: 199.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/griekenland/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in Kalami

Best beoordeelde vakanties

Hotel San Antonio


9

9 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel San Antonio

Reistijd naar Kalami

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 03:00 uur
  • Transfertijd naar Kalami: 01:20 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Kalami

Hotel San Antonio

€ 440p.p.

Vertrek 19-10-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

9 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel San Antonio

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook