Vakantie Glyfada

Glyfada is een klein Grieks dorp aan de westkust van Corfu en staat middels wegen en wandelroutes in verbinding met het levendige centrum van Corfu. In Glyfada vind je rust, zandstranden en een klein aantal restaurants en authentieke 'tavernas'. Het strand van Glyfada is omringd door dennenbossen en kliffen. Tevens heeft het strand een blauwe vlag ontvangen, voor de (heldere) waterkwaliteit en de omgeving. Bezoek tijdens je vakantie Glyfada als je graag zwemt, snorkelt, of aan andere watersporten doet. In het dorp zelf vind je rust en een zeer vriendelijke lokale bevolking.

Vakanties in Glyfada

Accommodaties in Glyfada

Glyfada en cultuur

Op vakantie Glyfada bezoeken is goed te combineren met dagtrips naar Corfu-stad. Hier vind je bijvoorbeeld het paleis van Achilleion, te zien in de James Bond film ‘For Your Eyes Only’. Dit monument voor de Griekse goden is zeker het bezoeken waard. De Bella Vista is een van de mooiste uitkijkpunten van Corfu. Hier overzie je de de blauwe zee, de grotten en ook het groene land. Combineer je uitstapje naar Corfu met een korte boottocht naar Albanië. Een gedeelte van het centrum van Corfu is onderdeel van de bekende UNESCO-lijst voor werelderfgoed.

Winkelen en uitgaan in Glyfada

In Glyfada kun je prima terecht voor je dagelijkse benodigdheden en boodschappen. Wil je echt een dagje shoppen? Stap dan op je (gehuurde) mountainbike of rijd met de auto naar Corfu-stad. Hier vind je een breed aanbod aan winkels met zowel lokale producten als kleding, toeristen-artikelen en Griekse kunst. Geniet 's avonds in een van de vele restaurants voor je terugkeert naar de rust van Glyfada. Voor jouw vakantie Glyfada bezoeken betekent optimaal ontspannen in een rustige groene omgeving met de zee aan je voeten!

Eten en drinken in Glyfada

In Glyfada kun je goed terecht voor een typisch Griekse maaltijd zoals moussaka, of een van de vele vers bereide visgerechten. De restaurants werken met verse producten en de vangst van de dag staat trots vermeldt op het menu. Ook vegetarische maaltijden zijn hier goed verkrijgbaar. Geniet van de zonsondergang met een glas ouzo of neem deel aan een proeverij van de beste Griekse wijnen. In Corfu-stad vind je een ruime keuze aan restaurants en bars, met wereldgerechten uit alle windstreken. Ook kun je hier in een van de vele supermarkten (of op de markt) je inkopen doen als je liever zelf kookt tijdens je verblijf. Leer tijdens je vakantie Glyfada echt kennen en begeef je onder de lokale bevolking in de ochtend. Met een sterk glas Griekse koffie en baklava begint je dag goed.

Taal

De officiële taal in Griekenland is het Grieks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Griekenland heeft als betaalmiddel de Euro. In de toeristische gebieden worden creditcards bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Griekenland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Griekenland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Griekenland is 230 volt.

Tijdsverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Griekenland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 100, ambulance: 166 en brandweer: 199.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/griekenland/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in Glyfada

Reistijd naar Glyfada

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 03:00 uur
  • Transfertijd naar Glyfada: 00:45 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Bekijk ook