Vakantie Barbati

Het intieme Griekse badplaatsje Barbati ligt verscholen in een baai aan de noordkust van het eiland Corfu. Tijdens een vakantie Barbati geniet je van het strand, de zon en de weelderige natuur. Je geniet er tevens van de rust, want in Barbati is het doorgaans niet zo druk. Talloze barretjes, taverna's, restaurants en winkeltjes zorgen er wel voor dat het er heel gezellig is. Veel van deze gelegenheden zijn gevestigd aan de hoofdweg. Barbati zelf is tegen de voet van de berg Pandokrator aan gebouwd. Het is een ideale uitvalsbasis om de natuurrijke omgeving en de nabijgelegen dorpjes te verkennen.

Vakanties in Barbati 2

Accommodaties in Barbati

Barbati en cultuur

Culturele bezienswaardigheden kom je vooral tegen in de omliggende plaatsjes. Tijdens je vakantie in Barbati een trip naar een pittoresk bergdorpje maken, is een stap terug in de tijd. Het karakteristieke Griekse dorpsleven is daar namelijk nog goed zichtbaar. Een doorsnee dorpje bestaat doorgaans uit een kerkje, een taverna, een waterput en een postkantoor. De inwoners doen het rustig aan. Ze verplaatsen zich op ezels en komen op het dorpsplein samen om gezellig koffie te drinken. Voor culturele bezichtigingen kun je echter ook afreizen naar de grootste stad van het eiland. In Kerkyra zijn onder andere het Archeologisch Museum en het Byzantijns Museum gevestigd.

Winkelen en uitgaan in Barbati

De winkeltjes In Barbati verkopen onder andere kleding, levensmiddelen en souvenirs. Veel van deze winkels zijn gevestigd aan de hoofdstraat van de badplaats. Langs die straat staan ook een aantal supermarkten. Barbati heeft geen grote clubs of discotheken. In de avonduren is het er wel heel gezellig op de terrasjes en in de barretjes. Het goede vakantie Barbati leven wordt er veelal gevierd met een glas retsina. De grotere uitgaansgelegenheden bevinden zich voornamelijk op de Corfu Strip in Kerkyra. Deze uitgaansstraat is de hotspot voor liefhebbers van discotheken en clubs. De plaatsjes Kavos en Gouvia beschikken ook over goede uitgaansgelegenheden.

Eten en drinken in Barbati

De meeste eet- en drinkgelegenheden zijn gevestigd aan de hoofdstraat van Barbati. Op het menu van de traditionele Griekse taverna's en restaurants staan onder andere Italiaanse gerechten, fastfood hapjes en lokale Griekse maaltijden. Probeer tijdens je vakantie in Barbati bijvoorbeeld eens youvetsi (rundvlees of lam met pasta). Ook bianco (gekookte aardappels met vis en witte saus) en Stifado (konijn of rundvlees met rode saus en uien) zijn plaatselijke specialiteiten. In totaal beschikt Barbati over zo'n 11 tot 20 restaurants en een vergelijkbaar aantal barretjes. Proef in deze barretjes bijvoorbeeld het op Corfu gebrouwen real ale biertje of het likeurtje kumquat.

Taal

De officiële taal in Griekenland is het Grieks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Griekenland heeft als betaalmiddel de Euro. In de toeristische gebieden worden creditcards bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Griekenland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Griekenland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Griekenland is 230 volt.

Tijdsverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Griekenland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 100, ambulance: 166 en brandweer: 199.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/griekenland/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in Barbati

Best beoordeelde vakanties

Nautilus Hotel


7.7

88 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Nautilus Hotel

Nautilus Hotel


7.3

88 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Nautilus Hotel

Reistijd naar Barbati

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 03:00 uur
  • Transfertijd naar Barbati: 00:45 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Barbati

Nautilus Hotel

€ 478p.p.

Vertrek 04-09-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

88 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Nautilus Hotel

Nautilus Hotel

€ 474p.p.

Vertrek 04-09-2019
8 dagen
Half pension

88 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Nautilus Hotel

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook