Vakantie Agios Gordis

Ooit werd de waarde van de grond op Corfu bepaald door het aantal olijfbomen dat erop stond. Alhoewel inmiddels naar een tweede plaats verdrongen door het toerisme is de olijventeelt nog steeds een belangrijke bron van inkomsten. Agios Gordis is volledig ingericht op de toerist, maar niet overdreven druk, in tegendeel. De omgeving staat bekend om zijn ongerepte kustwateren en wilde natuur. Agios Gordis is gelegen aan de westkant van het eiland op 15 km van de gelijknamige hoofdstad Corfu. Het dorpje is terrasgewijs tegen de berg opgebouwd en heeft een kindvriendelijk breed zandstrand.

Vakanties in Agios Gordis 1

Accommodaties in Agios Gordis

Agios Gordis en cultuur

Vanaf de 14e tot de 18e eeuw behoorde Corfu tot de Republiek Venetië. In de Napoleontische tijd werd het eiland door meerdere bezetters afwisselend ingenomen, totdat het uiteindelijk in 1864 opgenomen werd in het onafhankelijk Griekenland. In tegenstelling tot andere Griekse eilanden zal je tijdens je vakantie in Agios Gordis geen wit met blauw geschilderde huizen zien. Aardetinten en Italiaans aandoende architectuur voeren de boventoon. De invloed van de Venetianen is over het gehele eiland altijd nog goed herkenbaar. De Mount Pantokrator, met 911 meter het hoogste punt van het eiland, staat bekend als een ware uitdaging voor mountainbikers en wandelaars.

Winkelen en uitgaan in Agios Gordis

In Agios Gordis zelf vind je niet veel meer dan wat los verspreide souvenirwinkeltjes, een juwelier en wat horecagelegenheden. Om tijdens je vakantie in Agios Gordis een dagje ontspannen op een bazaar te slenteren ben je aangewezen op de hoofdstad. Ook voor trendy clubs en discotheken zal je de 15 km naar Corfustad moeten overbruggen. Niet dat dit erg is, want de historische stad heeft meer te bieden dan je misschien in eerste instantie verwacht. Mocht je toevallig net tijdens de Pasen op vakantie in Agios Gordis zijn, is de Paasviering in Corfustad een evenement dat je beslist niet mag missen.

Eten en drinken in Agios Gordis

Na zolang tot Venetiaans grondgebied te hebben behoord is het niet verwonderlijk dat pastagerechten tot de specialiteit van Corfu zijn verworden. Je kan het zo gek niet bedenken of ze maken het met pasta. Natuurlijk kan je tijdens je vakantie in Agios Gordis ook andere typisch Griekse gerechten eten, zoals een stoofpotje van verschillende soorten vis en aardappelen in een tomaten/wijnsaus of kalfsvlees in room met witte wijn. Corfu produceert naast meerdere soorten wijn ook zijn eigen bieren. Langs de doorgaande weg bij Arillas staat een brouwerij waar je de plaatselijk bieren allemaal kunt proeven.

Taal

De officiële taal in Griekenland is het Grieks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Griekenland heeft als betaalmiddel de Euro. In de toeristische gebieden worden creditcards bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Griekenland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Griekenland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Griekenland is 230 volt.

Tijdsverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Griekenland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 100, ambulance: 166 en brandweer: 199.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/griekenland/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in Agios Gordis

Best beoordeelde vakanties

MarBella Corfu


0

0 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

MarBella Corfu

Reistijd naar Agios Gordis

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 03:00 uur
  • Transfertijd naar Agios Gordis: 00:45 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Agios Gordis

MarBella Corfu

€ 1.297p.p.

Vertrek 12-09-2019
8 dagen
Half pension

MarBella Corfu

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook