Vakantie Acharavi

Achavari ligt aan de noordkust van Corfu. Het is de belangrijkste stad in dit deel van het eiland, wat betekent dat je hier goed terecht kunt voor een overvloed aan winkels en uitgaansgelegenheden. De centrale straat is bezaaid met bars, winkels en restaurants en ook aan de kleine wegen bij het strand kun je genieten van een Griekse lunch of een snack. Het omliggende landschap is spectaculair en een van de meest populaire wandelroutes ter wereld ligt in de heuvels achter de stad. Tijdens je vakantie in Acharavi maak je hier de mooiste foto's.

Vakanties in Acharavi 8

Accommodaties in Acharavi

Acharavi en cultuur

Corfu-stad is de hoofdstad van het eiland en ligt op ongeveer 40 minuten rijden vanaf Acharavi. Hier wandel je door de geplaveide straatjes van de oude stad, of bezoek je een van interessante musea. Er is een 10e-eeuws fort te verkennen en de 16e-eeuwse kerk van Agios Spiridon, met zijn rode klokkentoren. Zelfs tijdens het hoogseizoen kun je hier op het strand nog een goede plek vinden om te zonnen en te ontspannen. Maak tijdens je vakantie in Acharavi een dagtrip naar Corfu en bezoek een lokale markt.

Winkelen en uitgaan in Acharavi

Er zijn vele bars te vinden met lokale 'kafenion' muziek. Geniet van de lokale wijnen en een ouzo bij het diner. Sommige bars zijn de gehele dag geopend en transformeren in de avond tot dansclub. De deuren worden gesloten (of het volume van de muziek wordt omlaag gedraaid) rond middernacht. Volgens de Griekse wet mag er na middernacht niet teveel lawaai worden gemaakt op straat. In Corfu-stad kun je terecht voor een bezoek aan een strandparty met een bekende dj.

Eten en drinken in Acharavi

Of je voorkeur nu uitgaat naar traditionele Griekse gerechten, Britse keuken, Italiaanse, Indiase, Chinese gerechten of iets anders, je kunt in Acharavi kiezen uit een groot aantal restaurants. Ook voor een vakantie in Acharavi met kinderen zijn er voldoende gezellige restaurants te vinden waar kinderen tijdens de maaltijd naar hartenlust kunnen spelen. De Griekse lokale restaurants worden doorgaans door families gerund en het is hier heel gewoon dat de kinderen tijdens de maaltijd vermaakt worden.

Taal

De officiële taal in Griekenland is het Grieks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Griekenland heeft als betaalmiddel de Euro. In de toeristische gebieden worden creditcards bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Griekenland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Griekenland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Griekenland is 230 volt.

Tijdsverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Griekenland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 100, ambulance: 166 en brandweer: 199.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/griekenland/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in Acharavi

Best beoordeelde vakanties

Hotel Bostonia Village


8.9

222 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Bostonia Village

Hotel Acharavi Beach


8.9

34 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Acharavi Beach

Appartementen Ionian Blue


8.4

47 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Ionian Blue

Reistijd naar Acharavi

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 03:00 uur
  • Transfertijd naar Acharavi: 01:30 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Acharavi

Corifo Village

€ 315p.p.

Vertrek 02-09-2019
8 dagen
Logies

83 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Corifo Village

Appartementen Ionian Blue

€ 360p.p.

Vertrek 11-09-2019
6 dagen
Logies

47 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Ionian Blue

Ibiscus

€ 736p.p.

Vertrek 11-09-2019
8 dagen
Half pension

Ibiscus

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook