Vakantie Vogezen
Vakantie Vogezen

Vakantie Vogezen

Op slechts 600 kilometer vanaf Nederland ben je al in het groene en bergachtige gebied van de Vogezen in Frankrijk. Een vakantie in de Vogezen is de ideale plek voor het hele gezin. Ga lekker kamperen, wandelen, fietsen of ga erop uit met de kano op een van de vele meren en riviertjes. Het gebied ligt op de grens met de Elzas in het oosten van Lotharingen en is geschikt voor zowel actieve vakanties als een heerlijke ontspannen vakantie midden in de natuur. Er zijn genoeg campings en (basic) hotels te vinden voor een heerlijk weekje weg.

Vogezen en cultuur

Hoewel een vakantie in de Vogezen voor velen voornamelijk in het teken van activiteiten en natuur staat, kunnen cultuurliefhebbers ook zeker terecht in de regio. Er zijn een aantal interessante musea te vinden die je niet mag missen. Bezoek bijvoorbeeld het Parc de Wesserling het Ecomusée textile, een museum waar je meer te weten komt over de geschiedenis van de textielindustrie in de Vogezen. Of ga naar het openluchtmuseum Château Lambert waar je diverse ambachten door de jaren heen kunt bekijken. Bij Les Hautes Mynes in Le Thillot vind je oude kopermijnen die je onder begeleiding van een gids kunt bezoeken.

Bezienswaardigheden in de Vogezen

Tijdens een vakantie in de Vogezen zijn bijzonder veel bezienswaardigheden te bezoeken. Belfort is bijvoorbeeld een mooi en historisch dorp die je aan de oevers van de Savoureuse vindt. Je ziet de eyecatcher van het dorp, Lion de Belfort, al van veraf: een grote liggende leeuw boven op een rots. In het plaatsje Ronchamps kun je terecht om de mooie Notre Dame du Haut te bezoeken, een revolutionaire kerk ontworpen door Le Corbusier. Mulhouse is een plek met meerdere bezienswaardigheden: een gezellig centrum met kleurrijke huisjes en mensen in traditionele kleding, maar ook moderne gebouwen en musea.

Omgeving

Het grote voordeel aan een vakantie in de Vogezen is dat je vlakbij huis toch heel snel in de bergen zit. Het gebied is dan ook ideaal wanneer je op zoek bent naar een wandel- of fietsvakantie. De berg de Hohneck is met 1363 meter het hoogste punt van de Vogezen en een prachtig stuk om te voet te ontdekken. Ook wielrenners zullen hun hart ophalen in dit gebied. Wist je dat de Tour de France deze regio passeert? In de winter kun je overigens ook in de Vogezen terecht voor wintersport; vooral bij La Bresse vind je een aantal kwalitatieve pistes en loipes voor langlaufen.