Vakantie Pyreneeën
Vakantie Pyreneeën

Vakantie Pyreneeën

Een vakantie in de Pyreneeën biedt ontspanning op grote hoogte en in de schone lucht. Laat je in dit bergachtige gebied verrassen door voortreffelijke lokale gerechten, adembenemende landschappen en heerlijke temperaturen. Het is een vakantiebestemming die veel te bieden heeft. In de winter is het bijvoorbeeld een paradijs voor skiërs en in de zomer kan er worden genoten van de zonnestralen en het groene landschap. Geniet bij voorkeur van dit natuurrijke landschap tijdens een mooie wandeling of fietstocht. Tijdens zo'n tocht zul je ook talloze authentieke dorpjes tegenkomen. De landschappen en dorpjes zorgen zodoende voor een fijne afwisseling van natuur en cultuur.

Pyreneeën en cultuur

In de Pyreneeën komen twee landelijke culturen samen. Het berggebied strekt zich namelijk uit over Spanje en Frankrijk. Deze landen hebben een rijke historie die op tal van plekken zijn sporen heeft achtergelaten. Qua geschiedenis is het berggebied vooral bekend vanwege de Katharen en hun verzet tegen het katholieke geloof, dat in de middeleeuwen bloedig werd verspreid door kruisvaarders van de inquisitie. Diverse ruïnes van kastelen en burchten uit die tijd maken nog steeds deel uit van het landschap. Eeuwenoude kerken en kloosters zijn daarnaast ook prominent aanwezig gebleven en maken vaak onderdeel uit van culturele uitstapjes gedurende vakanties in de Pyreneeën.

Bezienswaardigheden in de Pyreneeën

Zowel aan de Spaanse als de Franse bergzijde vind je tijdens een vakantie in de Pyreneeën diverse bezienswaardigheden. Bezoek in de Franse Pyreneeën bijvoorbeeld het pittoreske vestingstadje Saint-Jean-Pied-de-Port. Dit plaatsje aan de rivier de Nive neemt je mee terug in de tijd. De bovenstad van Saint-Jean-Pied-de-Port is namelijk omringd door muren die stammen uit de 16de eeuw en je kunt er een 14de-eeuwse kerk bezoeken. Ook in het Spaanse berggedeelte kun je een flinke stap terug in de tijd zetten. Reis als liefhebber van de middeleeuwse periode bijvoorbeeld af naar Monzón om daar het befaamde tempelridderkasteel te bezoeken.

Omgeving

Maak tijdens een vakantie in de Pyreneeën gebruik van uiteenlopende vervoersmiddelen om de prachtige omgeving te verkennen. Met een ezel, te paard of op de fiets ga je op pad om bloemrijke valleien, hoge berghellingen en uitgestrekte dennenbossen te bekijken. Stop tijdens uitstapjes ook in de vele dorpjes die de omgeving rijk is. Vooral het in Spanje gelegen Aínsa en het in Frankrijk gelegen Saint-Lizier zijn de moeite van een bezoek waard. Verder kun je ook de verkoeling en het avontuur opzoeken in donkere grotten. Grotte de Niaux is bijvoorbeeld een aanrader, omdat je er 12.000 jaar oude tekeningen van holbewoners kunt bezichtigen.