Vakantie Provence
Vakantie Provence

Vakantie Provence

De Provence met haar azuurblauwe zee en prachtige bloemenvelden ligt in het zuiden van Frankrijk aan de Côte d’Azur. Je kunt er heerlijk genieten van luie dagen op het strand en leuke uitstapjes in het binnenland. Zo is het indrukwekkende amfitheater van Arles bijvoorbeeld het ideale uitje voor liefhebbers van kunst en cultuur. Maar ook de omliggende steden hebben veel bezienswaardigheden te bieden. De Provence ademt overal de sfeer van 'la Douce France' met kunst, cultuur, zon, zee en strand. Verwacht je aan een ontspannende, maar afwisselende tijd tijdens je vakantie in de Provence.

De Provence en cultuur

De stad Avignon is op vlak van cultuur een echte aanrader. Deze bekende stad kent een rijke geschiedenis en heeft nog steeds een volledig ommuurde binnenstad. Hier slenter je rond in gezellige straatjes en op gemoedelijke pleintjes. Jaarlijks wordt er een cultureel festival gehouden waarbij de straten zich vullen met straatkunstenaars. De dorpen Vence en Grasse staan bekend om de kunst en hun schilderachtige omgeving. Bezoek dan ook een van de vele kunstwinkeltjes in deze streek tijdens je vakantie in de Provence. Ook in de Rue Grande in Saint-Paul-de-Vence bevinden zich tal van kunstgaleries. In het museum Foundation Maeght zijn schilderijen, beelden en mozaïeken te bewonderen.

Bezienswaardigheden in de Provence

Een vakantie in de Provence biedt een schat aan bezienswaardigheden. Daaronder valt uiteraard de Cathédrale Notre-Dame des Doms in het eerder genoemde Avignon. In het nationale park Luberon vind je het dorpje Gordes, waar je niet alleen veel kunst tegenkomt, maar ook het prachtige kasteel 'château de Gordes'. Vlakbij ligt de Abbaye Notre-Dame de Sénanque, een klooster waar nog steeds monniken leven. Tussen de Camargue en Arles bevindt zich de Abbeye de Montmajour, een klooster waarvan je de hoge vechttoren kunt beklimmen. Laat je tijdens je vakantie in de Provence ook verwonderen door de prachtige natuur. Ga naar het mooie uitzichtpunt Gorges du Verdon, waar de rivier Verdon een kloof heeft veroorzaakt van 1000 meter diep en 24 kilometer lang. De Fransen zelf vergelijken deze indrukwekkende kloof graag met de Grand Canyon.

Omgeving

De regio Haute Provence is een aanrader voor natuurliefhebbers. Daar vind je de mooiste wandel- en fietsroutes door idyllische plaatsen onder de Franse zon. Aan de kust kan je zwemmen en zonnebaden en tal van andere activiteiten ondernemen. Wil je wat meer avontuur, trek dan de bergen in. De Mont Ventoux in Vaucluse is de reus van de Provence en een uitdaging voor de professionele wielrenner. De berg torent eenzaam uit boven de rest van het landschap en biedt vanaf de top een prachtig uitzicht op Avignon en de Rhône. Een vakantie in de Provence verrijkt je met haar natuur, cultuur en blauwe Middellandse Zee.