Vakantie Normandië
Vakantie Normandië

Vakantie Normandië

In het noordwesten van Frankrijk vind je de veelzijdige regio Normandië. Normandië is voornamelijk bekend vanwege zijn belangrijke rol in de Tweede Wereldoorlog: de geallieerden landden er op 6 juni 1944 om er vervolgens een groot gevecht aan te gaan met de Duitsers. Vandaag de dag is er nog veel terug te zien van die tijd. De herinneringen aan de oorlog zijn dan ook voor vele toeristen de belangrijkste reden om een vakantie in Normandië te boeken. De regio heeft echter meer te bieden: een kleurrijke natuur, sfeervolle historische dorpjes en een uitgebreide lokale keuken.

Normandië en cultuur

De cultuur van Normandië bestaat voor een groot deel uit de gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog. Je zult echter verbaasd zijn hoeveel andere culturele aspecten het gebied kent. De regio is bijvoorbeeld dé bakermat van de kunststroming het impressionisme. Zo wordt ieder jaar het 'Festival Normandie Impressionniste' gehouden waarbij heel Normandië in het teken staat van exposities, voorstellingen, concerten, fotografie, film, dans en veel meer omtrent het impressionisme. Ook vind je er veel musea zoals het Musée maritime de Tatihou of het Musée d'art et d'histoire de Granville waar je de geschiedenis van de kunst in Normandië kunt bekijken. Ga je op vakantie naar Normandië, dan mag je er zeker van zijn dat je heel wat interessants zult bijleren.

Bezienswaardigheden in Normandië

De hoofdstad van Normandië is Rouen, een sfeervol en historisch centrum met restaurants, kerken en musea. Bezoek de oude marktplaats 'Place de Vieux-Marché' en kijk je ogen uit bij de fraaie Notre-Dame van Rouen. Wanneer je een vakantie in Normandië boekt, kun je de invasiestranden van D-Day op 6 juni 1944 eigenlijk niet overslaan. Op deze stranden (Utah, Omaha, Gold, Juni en Sword) kwamen de Amerikaanse en Britse troepen aan om te vechten tegen de Duitsers tijdens WO II. De 'Pont de Normandie' is een van de meest indrukwekkende bruggen van de hele wereld. Deze grote imposante brug over de Seine vult het beeld wanneer je langs de kust van Normandië rijdt.

Omgeving

Ook wanneer je gek bent op de natuur is een vakantie in Normandië aan te raden. Zo staat de regio bekend om de schilderachtige krijtrotsen langs de kust. In het noordoosten van Normandië zie je deze mooie rotsen in combinatie met de kiezelstranden. Wanneer je iets meer richting het noordwesten gaat, zal je de zandstranden tegenkomen. Bij Normandië hoort het schiereiland Mont Saint-Michel, een eiland dat alleen te bereiken is voor voetgangers. Bezoek de statige abdij op de berg van het eiland en laat je verrassen door de veelzijdige flora en fauna.