Vakantie Loire-Atlantique
Vakantie Loire-Atlantique

Vakantie Loire-Atlantique

Loire-Atlantique ligt in het westen van Frankrijk aan de Atlantische Oceaan. In de hoofdstad Nantes liggen een aantal musea met een indrukwekkende collectie, en in de hele streek kun je historische bezienswaardigheden aandoen. In La Baule vind je naar verluidt het mooiste strand van Europa en kun je genieten van een ontspannen strandvakantie. Daarnaast wordt er op verschillende plaatsen aan de kust volop naar sardines gevist, wat bijvoorbeeld in Le Croisic een prachtig authentiek vissersplaatsje oplevert. Het plaatsje heeft een pier waarvandaan je een prachtig uitzicht over zee en land hebt. Ben je met het hele gezin op vakantie in Loire-Atlantique, dan is een bezoek aan het safaripark, de dierentuin of het aquarium een leuk dagje uit.

Loire-Atlantique en cultuur

Het Loiredal is een van de grootste wijnstreken van Frankrijk. Je kunt er zelfs de Route Touristique du Vignoble Nantais volgen, waardoor je langs de mooiste wijngebieden van Loire-Atlantique wordt gevoerd. Guérande wordt ook wel de stad van kunst en historie genoemd, met zijn oude vestingmuren en antieke gebouwen. Wandel door de authentieke straatjes met ateliers en winkels en geniet van de prachtige oude omgeving bomvol met monumenten. Naast het eerder genoemde Le Croisic is ook Pornic een mooi vissersplaatsje om aan te doen tijdens een vakantie in Loire-Atlantique. Dit plaatsje is gevestigd op een rots en je vindt er gemoedelijke smalle steegjes en een statig kasteel.

Bezienswaardigheden in Loire-Atlantique

Er zijn veel bezienswaardigheden om te bezoeken tijdens je vakantie in Loire-Atlantique, waarvan er een aantal in de hoofdstad Nantes liggen. Bezoek hier de kathedraal St-Pierre-et-St-Paul met een prachtige voorgevel voorzien van drie portalen, het indrukwekkende kasteel Château des Ducs de Bretagne en de romantische siertuinen Jardin des Plantes. Er zijn ook twee mooie musea in de hoofdstad. Musée Thomas Dobrée biedt een diverse collectie en het Musée des Beaux-Arts heeft schilderkunst in petto. In Fontenay-le-Comte ligt de Eglise Notre-Dame. Naast deze mooie kerk met glas-in-loodramen is ook het stadje zelf met zijn oude straatjes de moeite van een bezoekje waard. Ook Châteaubriant is een mooie oude stad met prachtige architectuur uit de 17e eeuw. De stad heeft een eigen kerk, de St-Jean-de-Béré, en een kasteel.

Omgeving

Het Lac de Grand-Lieu is een enorm meer dat is omgeven door rietlanden. Het gebied bevat een enorme variatie aan flora en fauna. Er mag alleen door lokale beroepsvissers worden gevist en er heerst absolute rust. Door drijvende bossen die op het meer liggen is het een bijzondere plek om wandeltochten te maken. De legende bestaat dat er een gezonken stad op de bodem van het meer ligt. Neem tijdens je vakantie in Loire-Atlantique ook een kijkje in het Internationaal Centrum van Passagiersboten, waar je verschillende schepen kunt bewonderen en zelfs een onderzeeër van binnen te zien krijgt. In de omgeving zijn voor kinderen verschillende speelparken met bomenparcours, skelters en andere activiteiten te vinden.