Vakantie Limousin
Vakantie Limousin

Vakantie Limousin

Het gebied Limousin is een tamelijk onbekend vakantiegebied in Frankrijk. Het gebied is vernoemd naar de voormalige hoofdstad Limoges en bestaat uit drie departementen: Haute Vienne, Creuse en Corrèze. Wat het meest opvalt tijdens een vakantie in Limousin is hoe groen de regio is. Het is zelfs een van de groenste gebieden van heel Frankrijk. Je vindt er glooiende heuvels, bijzonder mooie uitzichten, dichte bossen, prachtige wandelgebieden en vooral heel veel rust. Een vakantie in Limousin is perfect voor de vakantieganger die gek is op natuur, cultuur, ontspanning en historie.

Limousin en cultuur

Tijdens je vakantie in Limousin is er van alles te bekijken en te beleven. Het gebied bestaat uit stille dorpjes en mooie, levendige steden met musea, kerken, historische gebouwen en meer. Overal in dit gebied kun je versteld staan van exposities en kunst. In ieder dorp is er namelijk wel een museum of een expositieruimte te vinden. Limousin is daarnaast een regio met veel lokale producten zoals de beroemde Limousinbiefstuk en het vlees van het zwartbilvarken. In vrijwel ieder dorp vind je met regelmaat een sfeervolle markt waar al deze lokale producten verkocht worden. Met welke lekkere producten ga jij naar huis?

Bezienswaardigheden in Limousin

Limousin is de perfecte uitvalsbasis wanneer je van oude gebouwen en kerken houdt. In bijna ieder dorp staat wel een kerk die een bezoekje waard is. Neem bijvoorbeeld de kerk van Colondannes, een bijzondere kloosterkerk met een vierkante toren. Ook de Saint Sulpice kerk in Saint Sulpice Le Dunois is speciaal. Het torenhuis stamt uit de 14e eeuw en is hiermee een van de oudste middeleeuwse bouwwerken van de omgeving. Bezoek tijdens je vakantie in Limousin ook het kasteel van Boussac. Dit indrukwekkende kasteel kent een rijke geschiedenis en je hebt er een mooi uitzicht over het gebied. Zo heeft de vriendin van Chopin er gewoond en gewerkt en is het zowel een politiebureau als een varkensmarkt geweest.

Omgeving

Wanneer je een vakantie in Limousin boekt, geniet je van de rust en schoonheid van de natuur. Er zijn veel uitgezette wandel- en fietsroutes te vinden, maar je kunt er natuurlijk ook zelf op uit trekken. Wandel naar het Meer van Viam en sta versteld van de rust in het gebied. Of bekijk de diversiteit van de natuur bij de Vallei van de Benaize. Heerlijk ontspannen doe je op een van de vele strandjes en bij de vele meren. Bij het Meer van Sagnat kun je bijvoorbeeld lekker luieren, zwemmen en genieten van de zon.