Vakantie Côte d'Azur
Vakantie Côte d'Azur

Vakantie Côte d'Azur

De Côte d'Azur is een traditionele Franse vakantiebestemming. Het kustgebied ligt aan de Middellandse Zee, en strekt zich over 100 kilometer uit van Saint-Tropez tot de grens met Italië. Omdat de regio 300 dagen zon per jaar krijgt, is een vakantie aan de Côte d'Azur een aanrader voor strand- en zeeliefhebbers. De temperatuur van de Middellandse Zee bedraagt ‘s zomers zo’n 22 graden Celsius. Langs de kust liggen talloze vakantieresorts en toeristische havenplaatsjes, en er is geen gebrek aan hotels, campings, bungalows en andere verblijfsmogelijkheden. Interessante stadjes en dorpen zijn naast Saint-Tropez onder andere Cannes, Antibes en Nice.

Côte d'Azur en cultuur

Hoewel een vakantie aan de Côte d'Azur voor de meeste mensen genieten van het weer betekent, heeft het ook de nodige cultuur. Met name in Nice zijn diverse kunst- en cultuurmusea, waaronder het Matissemuseum met werk van de gelijknamige schilder en het MAMAC voor moderne kunst. In deze grootste stad van de Azurenkust worden in de zomermaanden diverse evenementen georganiseerd, zoals het Nice Jazz Festival. Cannes staat bekend om zijn filmfestival (mei) en vuurwerkevenement Festival d'Art Pyrotechnique (juli/augustus). Zeiljacht- en botenfestivals vinden in september plaats in onder meer Cannes en Saint-Tropez. Ook Antibes heeft zijn jazz-, visserij- en zeilevenementen.

Bezienswaardigheden aan de Côte d'Azur

Als je tijdens je vakantie aan de Côte d'Azur meer wilt zien van het verleden, biedt de regio ook genoeg opties. Saint-Tropez beschikt over historische vestingswerken en een oude haven. Het grotere Cannes heeft diverse wijken waar de geschiedenis nog leeft, zoals het centrum Le Suquet en de negentiende-eeuwse villawijk Quartier des Anglais. In Saint-Raphaël en Fréjus vind je Romeinse overblijfselen en eeuwenoude kathedralen. Antibes staat bekend om de Onbevlekte-Ontvangeniskerk, Château Grimaldi en Bastion Saint-André. Op vakantie aan de Côte d'Azur is Nice met zijn pleinen, botanische tuin en historische stadskern eveneens zeer de moeite waard.

Omgeving

Rotsen, baaien, zand- en kiezelstranden bepalen het landschap, maar wie niet van zonnen en watersporten houdt, vindt genoeg uitwijkmogelijkheden. De Cap d’Antibes bij het gelijknamige plaatsje is dankzij bossen en botanische tuinen bijvoorbeeld ideaal voor wandelingen tijdens een vakantie aan de Côte d'Azur. Langs de kust liggen diverse heuvelachtige streken, zoals rond Saint-Raphaël, terwijl de berggebieden in het binnenland zich uitstekend lenen voor wandel- en fietstochten. Genieten van het uitzicht kan tevens in Nice, vanaf het uitkijkpunt bij het fort Le Chateau. Tijdens een vakantie aan de Côte d'Azur verblijf je ook vlak bij het dwergstaatje Monaco met zijn beroemde casino.