Vakantie Corsica
Vakantie Corsica

Vakantie Corsica

In veel opzichten lijkt Corsica een continent op zichzelf. Je treft er de meest uiteenlopende landschappen, dus een vakantie op Corsica is dan ook een paradijs voor de buiten-fanaat. Een half uur rijden is voldoende om de glamoureuze kuststeden achter je te laten voor een omgeving vol grillige bergtoppen, groene valleien en pittoreske dorpjes. Of je nu op het strand aan je kleur wilt werken, de uitdagende bergwanden wilt bedwingen of van de lokale cultuur en cuisine wilt genieten, tijdens een vakantie op Corsica kan het allemaal.

Corsica en cultuur

Corsica maakt al sinds de Franse revolutie deel uit van van Frankrijk. Het eiland verschilt echter op bijna alle vlakken van het Franse vasteland. De cultuur, de cuisine en de gebruiken zijn allemaal uniek Corsicaans. De taal die men er spreekt lijkt, ondanks sterke Franse invloeden, zelfs meer op het Italiaans. Deze unieke Corsicaanse cultuur komt nergens beter tot uitdrukking dan in de keuken. Een vakantie op Corsica is dan ook niet compleet zonder een traditionele Corsicaanse maaltijd met Brocciu, Pulenda en Figatellu. Je vindt er ook overheerlijke pasta's en veel gerechten die gebruikmaken van de lokaal zeer populaire kastanjes. Lokale kazen, olijfolie en wijnen maken de menukaart compleet.

Bezienswaardigheden op Corsica

Ajaccio is voor velen het hoogtepunt van een vakantie op Corsica. De bijzondere kuststad wisselt kleurrijke façades af met palmbomen, hagelwitte stranden en wit-bepiekte bergen in de verte. Je vindt er bovendien het beroemde 'Maison Bonaparte', het huis waar de veroveraar Napoleon in 1769 het levenslicht zag. Wil je ervaren hoe het leven op het eiland er in de middeleeuwen uitzag? Het hoogtepunt van het dorpje Banaficio is een uitstekend bewaard gebleven fort uit de negende eeuw. Je treft er bovendien een kerk uit de twaalfde eeuw en talloze huizen, winkels en villa's die al eeuwen het straatbeeld bepalen.

Omgeving

Corsica is vooral gevarieerd. Je kunt je volledige vakantie op Corsica op mooie stranden doorbrengen en er niet op uitgekeken raken. Je mist dan echter wel de prachtige natuurgebieden zoals het Bouches de Bonaficio of de Straat van Bonaficio. Het gebied is door Frankrijk voorgedragen als UNESCO werelderfgoed en met goede reden. De zeestraat staat er namelijk om bekend dat er zich talloze scheepsrampen hebben voorgedaan en kent daarmee een gewelddadige historie. Deze historie staat echter in sterk contrast tot de rijke, kleurrijke onderwaterwereld en de unieke kustregio die de straat omsluit. Het natuurgebied is een uitstekend voorbeeld van de grillige kustlijn die je op meerdere plekken op het eiland aantreft, maar is doorspekt met unieke flora en fauna.