Vakantie Charente-Maritime
Vakantie Charente-Maritime

Vakantie Charente-Maritime

De Charente-Maritime staat garant voor een zeer gevarieerde vakantie. Want naast fijne zandstranden waar je heerlijk op kunt zonnebaden en aan kunt zwemmen in de Atlantische Oceaan zijn hier ook tal van authentieke bezienswaardigheden. Daarnaast geniet je tijdens je vakantie in Charente-Maritime van wandelingen door de binnenlanden, en bezoek je de oude dorpjes die de streek rijk is. Het departement in het zuidwesten van Frankrijk heeft bovendien diverse eilandjes waar je je per boot naartoe kunt laten varen, of zelf per brug of strandwal naartoe kunt lopen. De departementshoofdstad La Rochelle is als havenstad ook zeker de moeite van een bezoekje waard, met een 19e-eeuwse markthal, een oud stadhuis met vestingmuren en de imposante wijk Gabut.

Charente Maritime en cultuur

Naast de culturele bezienswaardigheden in de hoofdstad vind je ook historische gebouwen in de oude hoofdstad van Aquitaine. De Gallo-Romeinse monumenten worden hier afgewisseld met Romaanse gebouwen, en beelden hierdoor een rijke historie uit. Bezoek hier tijdens je vakantie in Charente-Maritime de indrukwekkende arena’s en de Thermen van Saint-Saloine. Of ga binnen bij het archeologisch museum in de stad om meer te weten te komen over de geschiedenis van de streek. Bezoek het vrouwenklooster de Abbaye-aux-Dames uit 1047, de kathedraal Saint-Perre uit 1117 die in de 16e eeuw is herbouwd, en de kerk Saint-Eutrope uit 1096 met een imposante klokkentoren die er vier eeuwen later is bijgebouwd.

Bezienswaardigheden in Charente-Maritime

De eilanden voor de kust van de Charente-Maritime zijn erg populair. De bekendste is het Île-de-Ré dat voor de kust van Rochelle ligt en waar je authentieke dorpjes als Ars-en-Ré en Flotte-en-Ré en de vestingstad Saint-Marin-de-Ré bezoekt. Hier ligt de machtige vesting uit de 17e eeuw, de Eglise St.-Martin en het Musée Cognacq in het 16e-eeuwse Hôtel de Clerjotte. Je kunt er prima fietsen en genieten van de rust, waarbij Franse beroemdheden je voorgingen. Andere mooie eilanden zijn Île d’Aix met fietspaden en het huis van Napoleon na de Slag bij Waterloo, Île d’Oléron met Ford Boyard en oesterbanken en Île Madame met vissershutten op palen. Er zijn verschillende boottochten vanaf de kust naar de eilanden te maken tijdens je vakantie in Charente-Maritime, waarbij je uitzicht hebt op de vuurtorens en de havens.

Omgeving

De pelgrimsroute van Noord-Europa tot aan Santiago de Compostela loopt door de Charente-Maritime. Ook heeft het departement verschillende natuurreservaten met een variatie aan flora en fauna. Houd je van natuur? Bezoek dan tijdens je vakantie in Charente-Maritime de lagunes van Rochefort, de natuurreservaten van Marais de Moeze Oleron, Marais d’Yves, Maison du Fier en Le Baie de l’Aiguillon. Daarnaast is Talmont-sur-Gironde, op een rots gebouwd, een prachtige plaats. Hier wordt nog ambachtswerk verricht en bezoek je de Église Sainte-Ragedonde, aan de rand van de zee.