Vakantie Champagne
Vakantie Champagne

Vakantie Champagne

Een streek waar je als wijn- en natuurliefhebber echt je hart op kunt halen: dat is de Champagne-Ardennes in het noorden van Frankrijk. Het was lange tijd een eigen regio, maar behoort na de herindeling tot Grand Est regio. Het gemoedelijke, glooiende landschap bevat veel mooie natuurgebieden en wandel- of fietsroutes. Maar het is ook de plek waar wijnranken te zien zijn, zover het oog reikt. Dit is namelijk de streek waar de enige echte Champagne wordt gemaakt. De streek biedt naast de drank ook veel bijzondere bezienswaardigheden waar je tijdens de vakantie in Champagne-Ardennes met het hele gezin van zal genieten.

Champagne-Ardennes en cultuur

Een vakantie in Champagne-Ardennes is niet compleet zonder een wijnproeverij. De streek kent vele authentieke wijngaarden, sommigen zelfs met een historisch chateau, waar je meer leert over de druivensoorten en hoe de enige echte Champagne wordt gemaakt. Uiteraard mag er worden geproefd. Er zijn diverse culinaire tochten die gemakkelijk met de fiets gemaakt kunnen worden. Naast wijn krijg je dan heerlijke streekgerechten voorgeschoteld. De sfeer van de streek is heel gemoedelijk, waardoor je je er helemaal thuis voelt. De streek biedt ook veel leuke culturele uitstapjes. Bijvoorbeeld naar steden als Reims en Troyes.

Bezienswaardigheden in Champagne-Ardennes

Wil je er een dagje op uit met de kinderen? Dan is er heel veel te beleven. Bezoek tijdens je vakantie in Champagne-Ardennes eens het grootste everzwijn ter wereld: Woinic in Saulces-Monclin. En avonturiers bezoeken het Parc de loisirs TerrAltitude, met bungeejumptoren en klimpark, in Fumay. Of bezichtig een van de vele musea in de streek. Aanraders zijn Musée Automobile in Reims (met stadswandeling), Musée de l’Ardenne in Charleville-Mézières en het Kasteel van Montcornet. Liever de natuur in? Kies dan voor een van de twee natuurparken: Fôret d’Orient met haar drie grote meren en Montagne de Reims waar de wijngaarden het heuvelachtige landschap bepalen.

Omgeving

Er is veel te zien in de streek zelf tijdens je vakantie in Champagne-Ardennes, maar een uitstapje naar een andere regio is zo gemaakt. Ga bijvoorbeeld eens naar de stad Bar-le-Duc op de grens van Champagne-Ardennes en Hertogdom Bar. Of bezoek Metz en Nancy als je nog meer bijzondere steden in de buurt wil bekijken. Verdeeld over de regio Champagne-Ardennes zijn bovendien veel accommodaties te vinden. Een hotel in Reims of een mooi vakantiehuis in het hart van de natuur zijn bijvoorbeeld uitstekende opties. Waar je ook verblijft, er is altijd veel te zien en te doen voor vriendengroepen, stelletjes en gezinnen.