Vakantie Bretagne
Vakantie Bretagne

Vakantie Bretagne

De regio of het schiereiland Bretagne ligt in het noordwesten van Frankrijk aan de Atlantische oceaan. De lange kustlijn biedt overal waar je op vakantie in Bretagne gaat een spectaculair uitzicht over zee. De gezellige mensen en Keltische sfeer in de dorpjes geven je een heerlijk gevoel van thuiskomen. Er zijn vele markten te bezoeken, evenals havens en bijzondere dorpjes. Voor de kust van het schiereiland liggen verschillende, gemakkelijk per boot te bereiken eilandjes. En wie van koekjes en snoep houdt, is in Bretagne helemaal thuis: ze houden er erg van gezouten karamel; een ware lekkernij. Bretagne is daarnaast zeer hondvriendelijk.

Bretagne en cultuur

Bretagne is tot aan de Franse Revolutie een aparte provincie geweest die zich eigenlijk weinig aantrok van wat er in de rest van het land afspeelde. Het is lange tijd bewoond geweest door de Kelten, wat terug te zien is in de bouw van de huizen, tuinafscheidingen en de taal. Ontdek dan ook tijdens je vakantie in Bretagne hoe er nog het Bretons wordt gesproken, een oude Keltische taal. Zo zijn alle plaatsnaambordjes tweetalig en spreekt men eerder van Breihz dan van Bretagne. De Keltische cultuur komt ook terug in de muziek. Zo wordt er veel doedelzak gespeeld en dragen de muzikanten nog steeds de bijhorende traditionele kleding.

Bezienswaardigheden in Bretagne

Ontdek tijdens je vakantie in Bretagne de vele vuurtorens langs de kustlijn. Neem de boot en maak een tocht naar Île-de-Bréhat (met haar prachtige bloemen) of Belle-Île (dat bekendstaat om haar pittoreske witte zandstranden). Of maak een kajaktocht op zoek naar zeehondjes in het wild. Er zijn ook vele menhirs te ontdekken, zoals bij Carnac waar er maar liefst 2600 staan. De havens vormen ook een mooie bezienswaardigheid. Verder kun je er nog genieten van diverse dierenparken, waaronder Oceanopolis in Brest, Zoo de Pont-Scorff in Pont-Scorff, Aquarium in Saint-Malo en de Zoo & Botanische tuin of Branfèré in Le Guemo.

Omgeving

De prachtige omgeving met vele stranden kent zeer gezellige dorpen en steden. Quimper is bijvoorbeeld een stad waar je op vakantie in Bretagne zeker geweest moet zijn. En wat dacht je van de prachtige haven van Brest? Verder zijn ook Vannes, Rennes en Concarneau aan te raden om te bezoeken. Iedere stad en ieder dorp heeft wel een prachtige kerk om te bezichtigen, gezellige winkelstraatjes met restaurants en vaak een pittoresk haventje of strand. Iedere plek heeft zijn eigen charme, dus dat wordt zeker genieten van de vakantie in Bretagne.