Vakantie Bourgogne
Vakantie Bourgogne

Vakantie Bourgogne

Voor wijnliefhebbers en levensgenieters is de Bourgogne een van de beste regio’s van Frankrijk. Zo kun je er de beroemde wijnroute volgen door de vijf Bourgondische wijngebieden. De streek heeft ook een interessante geschiedenis en afwisselende landschappen, waardoor er voor iedereen wel iets te beleven is tijdens een vakantie in de Bourgogne. Stap eens op de fiets en ontdek de sprookjesachtige kastelen langs de oevers van de Loire, of wandel door boeiende steden als Dijon en Auxerre. Prachtige meren en glooiende heuvels zijn te vinden in Parc Naturel du Morvan, het groene hart van deze veelzijdige streek. Een vakantie in Bourgogne is vooral ontdekken en genieten.

Bourgogne en cultuur

Tijdens een vakantie in Bourgogne kom je naast kastelen ook abdijen, kathedralen en overblijfselen van de Keltische en Romeinse culturen tegen. Neem bijvoorbeeld in Autun en op Mont Beuvray waar in de oudheid het vestingstadje Bibracte gevestigd was. Dit interessante gebied is echt een bezoek waard. Ook het Bourgondisch Kanaal, dat met een lengte van 242 kilometer en 189 sluizen de regio doorkruist, behoort tot het cultureel erfgoed. Tot het goede leven in de Bourgogne behoren ook festivals, evenementen, tentoonstellingen en concerten die in de zomermaanden georganiseerd worden. Op vakantie in Bourgogne kun je echt alle kanten op.

Bezienswaardigheden in de Bourgogne

Tijdens een vakantie in Bourgogne zul je gegarandeerd veel prachtige foto’s schieten. In het fotografiemuseum Le Musée-Niépce in Chalon-sur-Saône is te zien hoe er vroeger gefotografeerd werd. Neem in deze gezellige plaats aan de rivier ook even een kijkje bij de schitterende gotische kathedraal Saint-Vincent. Leuk voor jong en oud is een uitstapje naar MuséoParc Alésia. In dit bijzondere museum wordt de geschiedenis van de veldslag tussen de Romeinen en de Galliërs verteld en uitgebeeld. Op korte afstand ligt de abdij van Fontanay, een fraai gerestaureerd klooster met een mooie kerk, prachtige tuinen, een kleinschalig museum en een smederij.

Omgeving

Waar je ook heengaat tijdens een vakantie in Bourgogne, het idyllische landschap is altijd heuvelachtig. De beroemde wijngaarden worden afgewisseld met groene weilanden en dichte bossen. In de lieflijke dorpjes en historische steden zijn de oude tradities en eeuwenoude monumenten niet verloren gegaan. Vooral in het ongerepte natuurgebied Morvan is nog prachtige flora en fauna te vinden. Tussen de rivieren en zacht kabbelende beekjes ligt het leefgebied van herten, otters en vele vlinder- en vogelsoorten. Een vakantie in Bourgogne biedt volop mogelijkheden om heerlijk te wandelen, te fietsen of te relaxen in deze prachtige streek in centraal Frankrijk.