Vakantie Ardèche
Vakantie Ardèche

Vakantie Ardèche

De Ardèche is een departement van Frankrijk, vernoemd naar de gelijknamige rivier die hier rustig door het landschap kronkelt. Ardèche maakt onderdeel uit van de regio Auvergne-Rhône-Alpes en ligt vlakbij het Nationaal Park De Cevennen. Een groot deel van Ardèche is bedekt met bossen waar je tijdens de vakantie in Ardèche prachtige wandelingen en fietstochten kan maken. En tijdens een tocht kun je verschillende dieren spotten, bijzondere planten zien en de diverse bezienswaardigheden langs de rivier en daar omheen. Vakantie in Ardèche is leuk voor het hele gezin, vrienden op zoek naar avontuur, maar ook romantisch voor twee.

Ardèche en cultuur

In Ardèche zijn veel overblijfselen te vinden van Romeinse nederzettingen en gebouwen, waaronder Alba la Romaine. De Romaanse invloeden zijn ook terug te vinden in de Romaanse kerken. Religie speelt een grote rol in Ardèche en tijdens een vakantie in Ardèche kom je daarom ook vele andere kerken tegen. Ieder dorp heeft een eigen beschermheilige en er worden geregeld festivals en feesten gehouden, zoals passiespelen, concerten en bedevaarten. Bezoek tevens een van de prachtige kastelen in de groene omgeving. Chateau de Ventadour bijvoorbeeld of Chateau de Vogüé dat ook een museum is voor hedendaagse kunst. Een ander interessant museum voor jong en oud is Site Archéologique Grottes Museum met archeologische vondsten.

Bezienswaardigheden in de Ardèche

In Ardèche is heel veel te zien en te ontdekken. Vooral de bosrijke gebieden zijn geweldig om te bezoeken tijdens de vakantie in Ardèche. Maak lange wandelingen of fietstochten langs de Ardèche en bezoek de Gorges de l’Ardèche of het regionaal natuurpark Monts d’Ardèche. De bijzondere grotten in de bergen zijn werkelijk adembenemend. Bezoek Chauvet of Aven d’Orgnac met een gids. Met de kinderen is het ook leuk om lekker naar een dierentuin te gaan. Safari de Peaugres brengt je dichter bij de dieren door middel van een tocht met de safaribus.

Omgeving

De zeer groene omgeving van Ardèche heeft veel moois te bieden. Maar een vakantie in Ardèche is pas echt compleet als je de dorpen en steden hebt bezocht. De grootste is Annonay waar je heerlijk kan eten en winkelen. In Tournon-sur-Rhône kun je de pracht van de andere rivier die door Ardèche stroomt bezoeken, namelijk de Rhône. Stap in een bootje en maak eens een tocht over het water. Ieder deel van Ardèche heeft wat anders te bieden en dat maakt dit departement zo bijzonder. De rustieke sfeer, gastvrije mensen en het goede leven wachten op je in Ardèche voor een vakantie met familie, vrienden of lekker romantisch met zijn tweetjes.