Vakantie Alpen
Vakantie Alpen

Vakantie Alpen

De Alpen zijn een uitgestrekte bergketen in Europa met een totale oppervlakte van ruim 200.000 vierkante kilometer. De bergketen is verdeeld over de landen Frankrijk, Duitsland, Italië, Slovenië, Liechtenstein, Monaco, Oostenrijk en Zwitserland. Het berglandschap met toppen tot 4000 meter wordt afgewisseld door fraaie valleien met diverse rivieren en meren. Vooral in de winter trekt dit gebied veel bezoekers om tal van wintersporten te beoefenen. De flora en fauna in het berggebied is ook in de zomer een echte aanrader, waar dan naar hartenlust gewandeld en gefietst of zelfs gezwommen kan worden. Tijdens een vakantie in de Alpen zal je je dan ook geen seconde vervelen.

Alpen en cultuur

De Alpen bestaan al duizenden jaren en dat is te merken aan de vele historische overblijfselen. Of het nu om authentieke dorpen gaat die hun cultuur behouden hebben of om prehistorische paalwoningen die tot het werelderfgoed behoren, alles wijst op een rijk verleden. Tradities zoals veeteelt en het mijnen naar grondstoffen maken nog steeds deel uit van het dagelijkse leven van veel mensen die in de Alpen wonen. Bovendien speelt de wintersport een belangrijke rol in het leven van de plaatselijke bewoners. Kastelen, kloosters en kerken zijn enkele van de vele bezienswaardigheden die een vakantie in de Alpen interessant maken.

Bezienswaardigheden in de Alpen

In de Alpen zijn de hoogste toppen van Europa te vinden, waaronder de Zugspitze, de Mont Blanc en de Dufourspitze, die een bezienswaardigheid op zichzelf vormen. In het Italiaanse gedeelte zijn het vooral het Lago Maggiore, het Gardameer en Comomeer die de grote trekpleisters zijn. In Frankrijk is de Ronde van Frankrijk, die deels door de Alpen loopt, een echte bezienswaardigheid. Bezoek tijdens je vakantie in de Alpen ook het hoogst gelegen station van Zwitserland, het Jungfraujoch station, of de tweede grootste stad van het land, Genève.

Omgeving

In de Alpen zijn er tal van activiteiten voor jong en oud. Wandelen, fietsen, maar ook aparte sporten zoals paragliding en raften behoren tot de mogelijkheden. Grote steden zoals Innsbruck en Salzburg in Oostenrijk en Innsbruck in Duitsland zorgen voor een afwisselend aanbod tijdens een vakantie in de Alpen. Grote rivieren die veelal uitmonden in meren zijn ideaal voor de watersporter. Ervaar het leven in de bergen in de authentieke dorpen en maak een rit over de 450 km lange Duitse Alpenroute die spannend en vol verrassingen is. Hetzelfde geldt voor de Grote Alpenroute die door de Franse Alpen voert en maar liefst 684 kilometer lang is.