Vakantie Frankrijk
Vakantie Frankrijk

Vakantie Frankrijk

Frankrijk is een populaire vakantiebestemming voor Nederlanders. Jaarlijks trekken we er massaal op uit om in dit diverse land vakantie te vieren. Want zeg nu zelf, er zijn maar weinig landen zo dicht bij huis, waar je in de zomer van de zon kunt genieten, in de winter kunt skiën, waar je nooit genoeg kunt krijgen van de culinaire hoogstandjes en waar je als cultuurliefhebber ogen en oren tekort komt. Denk je aan vakantie in Frankrijk, dan kun je daar op verschillende manieren komen. Hoofdstad Parijs ligt op slechts 5 uur rijden. Natuurlijk bereik je dit fantastische land ook per vliegtuig, bus of trein.

Frankrijk en cultuur

De stereotype Fransman eet elke dag croissants, drinkt veel wijn en is chauvinistisch. Zo vinden de Fransen het fijn als je moeite doet om een woordje Frans te spreken. Tijdens je vakantie in Frankrijk zul je nog veel meer ontdekken over de Franse cultuur. De Fransen zijn erg beleefd en houden erg van hun privacy. Frankrijk is voor veel Europese landen een voorloper en dat begon eeuwen geleden al met de architectuur die je door heel Europa terugvindt, zoals de gotische kathedralen. Vandaag de dag volgen we graag de Franse keuken en mode.

Bezienswaardigheden in Frankrijk

Weet je nog niet in welke streek je vakantie in Frankrijk wilt vieren, laat je dan leiden door de natuur en highlights van een streek of stad. Parijs staat zo bol van bezienswaardigheden dat je er gemakkelijk een week kunt spenderen. Dwaal heerlijk rond door de straten en doe mee met de dagelijkse 'rituelen', zoals een croissant met espresso op een terras als ontbijt. Het Louvre is een van de beroemdste musea ter wereld met enkele topstukken uit de historie, zoals de Mona Lisa van Da Vinci. Ga heerlijk kamperen in de zomer in Provence-Alpes-Côte d'Azur en geniet hier aan de Middellandse Zee het mondaine Franse leven. Aan de kust van Bretagne vind je het getijde eiland Mont Saint Michel dat op de Unesco werelderfgoedlijst staat. Of bezoek een van de wijnstreken en pik een proeverij mee.

Omgeving

Frankrijk ligt ten zuiden van België en Luxemburg, ten westen van Duitsland en ten noorden van Spanje. Mocht je aan de zuidwestkust of aan de Middellandse Zee zijn, dan is het erg leuk om een uitstapje te maken naar Spanje. Bezoek tijdens je vakantie in Frankrijk wereldstad Barcelona of de Spaanse Pyreneeën. Of bezoek vorstendom Andorra dat bij de Spaanse grens ligt. Dit dwergstaatje staat bekend om de belastingvoordelen, de pittoreske dorpjes en prachtige bergen.

Vakantie Frankrijk