Vakantie Frankrijk

Frankrijk is een populaire vakantiebestemming voor Nederlanders. Jaarlijks trekken we er massaal op uit om in dit diverse land vakantie te vieren. Want zeg nu zelf, er zijn maar weinig landen zo dicht bij huis, waar je in de zomer van de zon kunt genieten, in de winter kunt skiën, waar je nooit genoeg kunt krijgen van de culinaire hoogstandjes en waar je als cultuurliefhebber ogen en oren tekort komt. Denk je aan vakantie in Frankrijk, dan kun je daar op verschillende manieren komen. Hoofdstad Parijs ligt op slechts 5 uur rijden. Natuurlijk bereik je dit fantastische land ook per vliegtuig, bus of trein.

Vakanties in Frankrijk (649)

Regio's in Frankrijk

Populaire regio's in Frankrijk

Vakantie Bretagne

Vakantie Bretagne

Kies uit 46 accommodaties.

Bekijk deze regio (46)
Vakantie Bretagne
Vakantie Corsica

Vakantie Corsica

Kies uit 44 accommodaties.

Bekijk deze regio (44)
Vakantie Corsica
Vakantie Provence

Vakantie Provence

Kies uit 44 accommodaties.

Bekijk deze regio (44)
Vakantie Provence

Frankrijk en cultuur

De stereotype Fransman eet elke dag croissants, drinkt veel wijn en is chauvinistisch. Zo vinden de Fransen het fijn als je moeite doet om een woordje Frans te spreken. Tijdens je vakantie in Frankrijk zul je nog veel meer ontdekken over de Franse cultuur. De Fransen zijn erg beleefd en houden erg van hun privacy. Frankrijk is voor veel Europese landen een voorloper en dat begon eeuwen geleden al met de architectuur die je door heel Europa terugvindt, zoals de gotische kathedralen. Vandaag de dag volgen we graag de Franse keuken en mode.

Bezienswaardigheden in Frankrijk

Weet je nog niet in welke streek je vakantie in Frankrijk wilt vieren, laat je dan leiden door de natuur en highlights van een streek of stad. Parijs staat zo bol van bezienswaardigheden dat je er gemakkelijk een week kunt spenderen. Dwaal heerlijk rond door de straten en doe mee met de dagelijkse 'rituelen', zoals een croissant met espresso op een terras als ontbijt. Het Louvre is een van de beroemdste musea ter wereld met enkele topstukken uit de historie, zoals de Mona Lisa van Da Vinci. Ga heerlijk kamperen in de zomer in Provence-Alpes-Côte d'Azur en geniet hier aan de Middellandse Zee het mondaine Franse leven. Aan de kust van Bretagne vind je het getijde eiland Mont Saint Michel dat op de Unesco werelderfgoedlijst staat. Of bezoek een van de wijnstreken en pik een proeverij mee.

Omgeving

Frankrijk ligt ten zuiden van België en Luxemburg, ten westen van Duitsland en ten noorden van Spanje. Mocht je aan de zuidwestkust of aan de Middellandse Zee zijn, dan is het erg leuk om een uitstapje te maken naar Spanje. Bezoek tijdens je vakantie in Frankrijk wereldstad Barcelona of de Spaanse Pyreneeën. Of bezoek vorstendom Andorra dat bij de Spaanse grens ligt. Dit dwergstaatje staat bekend om de belastingvoordelen, de pittoreske dorpjes en prachtige bergen.

Praktische informatie over Frankrijk

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

Best beoordeelde vakanties

Résidence U Veniqui

Résidence U Veniqui


10.0

 

Résidence U Veniqui
Hotel Restaurant & Spa Plaisir

Hotel Restaurant & Spa Plaisir


10.0

 

Hotel Restaurant & Spa Plaisir
Monte Carlo Bay Hotel & Resort

Monte Carlo Bay Hotel & Resort


9.8

12 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Monte Carlo Bay Hotel & Resort

Foto's en Video

Daarom Neckermann

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Frankrijk

Hotel de la Jatte

Hotel de la Jatte

€ 50p.p.

Vertrek 25-05-2018
3 dagen
Logies & ontbijt

65 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

arrow
Hotel de la Jatte
Club Belambra Pineto

Club Belambra Pineto

€ 393p.p.

Vertrek 26-05-2018
8 dagen
Logies

2 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

arrow
Club Belambra Pineto
Camping Club Les Brunelles

Camping Club Les Brunelles

€ 448p.p.

Vertrek 26-05-2018
15 dagen
Logies

148 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

arrow
Camping Club Les Brunelles

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook