Vakantie Shark's Bay

Shark's Bay is een wijk in Sharm el-Sheikh, een grote stad aan de Golf van Akaba in Egypte. De wijk ligt op loopafstand van het vliegveld, waardoor je binnen een mum van tijd op je plaats van bestemming bent en kunt gaan genieten van je vakantie Shark's Bay. De levendige badplaats heeft een overvloed aan winkeltjes, bars en restaurants. Met een brede kustlijn waarbij het strand zeer geleidelijk in de zee afloopt, is de plaats heel geschikt als je op vakantie met kinderen bent. Vanaf het strand heb je uitzicht op de zee en het eiland Tiran. In de zee liggen prachtige koraalriffen met een grote diversiteit aan flora en fauna. Je kunt hier dan ook prima snorkelen en duiken en naast kleurrijke vissen ook schildpadden, roggen en haaien spotten. Of ga eens zwemmen met dolfijnen tijdens je vakantie Shark's Bay.

Vakanties in Shark's Bay

Accommodaties in Shark's Bay

Shark's Bay en cultuur

Ten zuiden van Shark's Bay ligt een beschermd natuurgebied genaamd het Ras Mohamed Nationaal Park, dat bekend staat als een van de mooiste duiklocaties ter wereld en waar je meer dan 150 soorten koraalrif kunt bekijken. Door mee te doen aan een Dakar Rally kun je door het woestijngebied van het Sinaï schiereiland scheuren met een jeep of quad, wat garant staat voor een avontuurlijk uitstapje. Ook kun je de woestijn met cactussen en zand zover je blik reikt per kameel verkennen. Of kies ervoor om tijdens je vakantie Shark's Bay piramides te bezichtigen tijdens een bezoek aan de hoofdstad Caïro op zeven uur rijden. Dit kan per georganiseerde excursie van een of meerdere dagen, waarbij je onder andere de piramides van Gizeh bezichtigt.

Winkelen en uitgaan in Shark's Bay

De typisch Egyptische straten in het centrum van Sharm el-Sheikh hebben kleurige winkeltjes en er worden hier onder andere thee, koffie en verse kruiden aangeboden. In Dahab, iets ten noorden van de badplaats gelegen, kun je diverse bazaars bezoeken en souvenirs kopen tijdens je vakantie Shark's Bay. Daarnaast vind je er diverse gezellige cafés waar je tijdens een middagje winkelen prima uit kunt rusten met een verkoelend drankje. Naast de uitgaansgelegenheden in Shark's Bay kiezen veel vakantiegangers ervoor om in de nabijgelegen wijk Na'ama Bay naar een van de grotere nachtclubs, bars of disco's te gaan. Deze zijn open tot in de vroege uurtjes.

Eten en drinken in Shark's Bay

Zowel in Shark's Bay zelf als in Sharm el-Sheikh zijn prima restaurants met gerechten uit de nationale en internationale keuken te vinden. De Egyptische keuken is een samensmelting van de Perzische, Franse, Turkse, Griekse en Italiaanse keuken. Geniet van het nationaal bekende pita broodje met de kikkererwtensnack falafel, geserveerd met een yoghurtsaus boordevol knoflook. Na het eten wordt vaak zoete thee of koffie gedronken en kun je waterpijp roken. Wil je water drinken wanneer je op vakantie Shark's Bay bent, drink dan liever geen kraanwater, maar koop een flesje water in de supermarkt of in je hotel.

Taal

De officiële taal in Egypte is het Egyptisch-Arabisch. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Egypte heeft als betaalmiddel de Egyptische Pond. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten in de toeristische gebieden is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Egypte heb je een visum nodig welke je aanschaft bij aankomst op de luchthaven. Dit toeristenvisum is maximaal 30 dagen geldig en kost 25 USD per persoon welke je contant dient te betalen. Ook dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort welke nog minimaal zes maanden geldig is bij aankomst in Egypte. Onze klantenservice kan u assisteren bij het verkrijgen van het toeristenvisum.

Vaccinatie

Voor Egypte is een gele koorts vaccinatie verplicht indien je komt uit een land met een hoog risicogebied voor gele koorts. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Egypte is 220 volt.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is er geen tijdsverschil. Tijdens onze wintertijd is het in Egypte 1 uur later.

Alarmnummer

Wanneer je in Egypte bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 122, ambulance: 180 en brandweer: 123.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/egypte/

Kraanwater

In Egypte wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Shark's Bay