Vakantie Ras Um El Sid

Ras um el Sid is een rustige maar luxe badplaats en onderdeel van de plaats Sharm el-Sheikh. De kustplaats leent zich uitstekend voor een vakantie met kinderen, met een zandstrand dat geleidelijk afloopt in de zee. Hier kun je snorkelen en duiken tussen het koraalrif en de kleurrijke vissoorten. Hoewel de plaats zelf rustig is, kun je de levendigheid van de grotere badplaatsen van Sharm el-Sheikh opzoeken. In het centrum Ras um el Sid zijn tal van winkeltjes waar je kleurrijke souvenirs koopt, gezellige terrasjes en restaurants. Waar in de wintermaanden de temperatuur nauwelijks onder de 21 graden komt, is de temperatuur in de zomer maximaal 37 graden tijdens je vakantie Ras um el Sid.

Vakanties in Ras Um El Sid

Accommodaties in Ras Um El Sid

Ras Um El Sid en cultuur

Bezoek tijdens je vakantie Ras um el Sid de bedoeïenen in de woestijn en combineer deze trip met een quad- of jeepsafari over de zandvlakten. Of kies ervoor om een indrukwekkende tocht op een kameel te maken, net als het nomadenvolk. Ook het Ras Mohamed Nationaal Park is een bezoekje meer dan waard, hier kun je duiken en snorkelen tussen meer dan 150 soorten koraalrif. Het gebied staat dan ook bekend als een van de mooiste duiklocaties ter wereld. In de woestijn Sinaï ligt de gelijknamige berg, waar Mozes volgens de Bijbelverhalen de Tien Geboden in ontvangst nam van God. Het Sint-Catherina-klooster dat aan de voet van de berg ligt behoort tot het UNESCO werelderfgoed.

Winkelen en uitgaan in Ras Um El Sid

Winkelen kun je in het centrum van Ras um el Sid, waar zich tal van winkeltjes bevinden. De grootste bazaar van Sharm el-Sheikh genaamd 'Old Market' ligt niet ver van Ras um el Sid. Hier kun je shoppen, maar je zult wel als een Egyptenaar moeten onderhandelen over de prijs. Geniet 's avonds van een heerlijk koel drankje op een terrasje in Ras um el Sid, of bezoek de omliggende badplaatsen voor meer uitgaansgelegenheden. Op zo'n tien kilometer afstand vind je de grotere badplaats Na'ama Bay met tal van bars, restaurants en clubs, waar je tot vroeg in de ochtend gebruik van kunt maken tijdens je vakantie Ras um el Sid. Op het Soho Square in Sharm el-Sheikh kun je heerlijk shoppen en 's avonds prima feesten.

Eten en drinken in Ras Um El Sid

In en rondom Ras um el Sid worden zowel nationale als internationale gerechten geserveerd. De Egyptische keuken kent invloeden uit onder andere de Turkse, Perzische, Griekse, Franse en Italiaanse keuken. Typische Egyptische gerechten zijn bijvoorbeeld soesjari, een gerecht met kikkererwten, rijst, linzen en uitjes en sjaksjoeka, een Egyptische groenteschotel met ei. Kebab wordt hier ook veel gegeten. Als sterkedrank wordt zibeeb geserveerd, een Egyptische anijsdrank. Asir is een verfrissende vruchtensap die je onder andere bij sapbars kunt bestellen. Als warme dranken wordt er voornamelijk zoete thee, shai, geserveerd en Turkse koffie, die men hier Kahwa noemt. Zo geniet je ook van de heerlijke Egyptische keuken tijdens je vakantie Ras um el Sid.

Taal

De officiële taal in Egypte is het Egyptisch-Arabisch. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Egypte heeft als betaalmiddel de Egyptische Pond. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten in de toeristische gebieden is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Egypte heb je een visum nodig welke je aanschaft bij aankomst op de luchthaven. Dit toeristenvisum is maximaal 30 dagen geldig en kost 25 USD per persoon welke je contant dient te betalen. Ook dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort welke nog minimaal zes maanden geldig is bij aankomst in Egypte. Onze klantenservice kan u assisteren bij het verkrijgen van het toeristenvisum.

Vaccinatie

Voor Egypte is een gele koorts vaccinatie verplicht indien je komt uit een land met een hoog risicogebied voor gele koorts. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Egypte is 220 volt.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is er geen tijdsverschil. Tijdens onze wintertijd is het in Egypte 1 uur later.

Alarmnummer

Wanneer je in Egypte bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 122, ambulance: 180 en brandweer: 123.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/egypte/

Kraanwater

In Egypte wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Ras Um El Sid