Vakantie Nabq Bay

Nabq Bay ligt op slechts 20 minuten reistijd van de luchthaven van Sharm el-Sheikh, waar de badplaats toe behoort. Hier ga je naartoe als je houdt van een rustige vakantie met uitgaansmogelijkheden binnen handbereik, of als je graag duikt of snorkelt en de kleurrijke onderwaterwereld verkent. Op het prachtige zandstrand kun je genieten van de zon die hier de hele zomer schijnt, of neem een duik in het kristalheldere water. De zeebodem loopt geleidelijk af in het water, waardoor de plaats uitermate geschikt is voor een vakantie met kinderen. Tijdens je vakantie Nabq Bay kun je rondwandelen door het centrum met tal van leuke winkeltjes en genieten van een hapje of drankje in een van de restaurants en bars.

Vakanties in Nabq Bay

Accommodaties in Nabq Bay

Nabq Bay en cultuur

De wijk ligt aan het uiteinde van de Sinaï woestijn, waar je dan ook prima een uitstapje naar kunt maken. Aan de voet van de berg Sinaï, die onderdeel uit maakt van de gelijknamige woestijn, ligt het Saint Catherine klooster, dat deel uitmaakt van het UNESCO beschermd werelderfgoed. Daarnaast kun je meedoen aan een Dakar Rally in de woestijn per quad, of de woestijn per jeep of kameel verkennen tijdens je vakantie Nabq Bay. Een gedeelte van de badplaats is onderdeel van het Ras Mohamed Nationaal Park, waar je prima kunt duiken met 150 verschillende soorten koraalrif. Dit nationaal park biedt daarnaast een verscheidenheid aan flora en fauna en staat bovendien bekend als een van de mooiste duiklocaties ter wereld.

Winkelen en uitgaan in Nabq Bay

Naast het gezellige centrum van Nabq Bay zelf, kun je gemakkelijk een bezoek brengen aan het centrum van Sharm el-Sheikh, met Egyptische bazaars waar kleurrijke kruiden en souvenirs worden verkocht. Hoewel de wijk zelf heerlijk rustig is, zijn er uitgaansmogelijkheden genoeg. Naast de bars in de wijk zelf, waar je een verkoelend drankje kunt drinken, kun je tijdens je vakantie Nabq Bay uitwijken naar Na'ama Bay voor een bruisend nachtleven. Hier kun je in de vele clubs en restaurants tot in de vroege uurtjes terecht, of een avondshow bezoeken. Na'ama Bay heeft een eigen Pacha club en een Hard Rock Café, die over de hele wereld te vinden zijn en waar je lekker kunt feesten.

Eten en drinken in Nabq Bay

Of je nu eet in een van de restaurants in Nabq Bay, of in een van de andere wijken van Sharm el-Sheikh, je kunt kiezen uit de nationale en internationale keuken. De Egyptische keuken kent invloeden uit de Perzische, Griekse, Turkse, Italiaanse en Franse keuken en maakt gebruik van vele kruiden. Eet een heerlijk pitabroodje met falafel van kikkererwten, of probeer een van de visgerechten die in de regio specialiteit zijn. Ook linzensoep en kebap worden hier regelmatig geserveerd en zijn zeker de moeite waard. Als dranken wordt zoete thee en koffie gedronken. Het drinken van kraanwater tijdens je vakantie Nabq Bay wordt afgeraden: koop dus liever een fles drinkwater.

Taal

De officiële taal in Egypte is het Egyptisch-Arabisch. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Egypte heeft als betaalmiddel de Egyptische Pond. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten in de toeristische gebieden is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Egypte heb je een visum nodig welke je aanschaft bij aankomst op de luchthaven. Dit toeristenvisum is maximaal 30 dagen geldig en kost 25 USD per persoon welke je contant dient te betalen. Ook dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort welke nog minimaal zes maanden geldig is bij aankomst in Egypte. Onze klantenservice kan u assisteren bij het verkrijgen van het toeristenvisum.

Vaccinatie

Voor Egypte is een gele koorts vaccinatie verplicht indien je komt uit een land met een hoog risicogebied voor gele koorts. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Egypte is 220 volt.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is er geen tijdsverschil. Tijdens onze wintertijd is het in Egypte 1 uur later.

Alarmnummer

Wanneer je in Egypte bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 122, ambulance: 180 en brandweer: 123.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/egypte/

Kraanwater

In Egypte wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Nabq Bay