Vakantie Marsa Alam

De Rode Zee is hét vakantiegebied van Egypte. Op de oevers ervan liggen verschillende aantrekkelijke bestemmingen met lange zandstranden, sfeervolle vissersplaatsjes en moderne toeristenresorts. Marsa Alam behoort tot de nieuwere reislocaties langs de langgerekte binnenzee en is een van de snelst groeiende Egyptische vakantieparadijzen. Het ligt op ongeveer 270 kilometer ten zuiden van het grotere Hurghada. De meeste toeristen brengen een vakantie in Marsa Alam vooral in het water door. De Rode Zee staat bekend om zijn uitgestrekte koraalriffen en bijzondere dierenrijk. Je kunt er natuurlijk ook gewoon relaxed op het strand gaan liggen of excursies naar historische plaatsen en bezienswaardigheden maken.

Vakanties in Marsa Alam (12)

Plaatsen in Marsa Alam

Populaire plaatsen in Marsa Alam

Vakantie Port Ghalib

Vakantie Port Ghalib

Kies uit 3 accommodaties.

Bekijk deze plaats (3)
Vakantie Port Ghalib
Vakantie El Quseir

Vakantie El Quseir

Kies uit 3 accommodaties.

Bekijk deze plaats (3)
Vakantie El Quseir

Marsa Alam en cultuur

Net als veel Egyptische andere plaatsen die rond de Rode Zee liggen was Marsa Alam in het verleden een vissersdorp. Sinds in 2003 een vliegveld in deze regio werd geopend neemt het toerisme echter een steeds belangrijkere plaats in. Dankzij het verbeterde wegennetwerk kun je vanaf Marsa Alam diverse culturele uitstapjes ondernemen. Boek bijvoorbeeld excursies naar de tempels van Luxor of Khanais of neem een kijkje in de hoofdstad Caïro. Een vakantie in Marsa Alam betekent ook woestijnsafari’s maken, dolfijnen spotten in de Rode Zee of schildpadden bekijken op het Abu Dabab-strand.

Winkelen en uitgaan in Marsa Alam

Het toerisme in Marsa Alam is pas recent op gang gekomen. Hierdoor heeft het ruim 10.000 inwoners tellende plaatsje een nog bijzonder authentieke uitstraling. Het echte massatoerisme ontbreekt er, al wordt verwacht dat dit in de komende jaren snel zal toenemen. Vooralsnog blijft het shopaanbod grotendeels beperkt tot souvenirwinkels en toeristenmarkten waar kleding, tapijten, stoffen en eten kunnen worden gekocht. Wil tijdens je duik- of strandvakantie in Marsa Alam ’s avonds uitgaan, dan ben je aangewezen op de mogelijkheden die de diverse hotels en resorts hier te bieden hebben. Wat de toeristenaccommodaties betreft is er overigens volop keuze.

Eten en drinken in Marsa Alam

Op culinair gebied heeft Egypte veel te bieden. De lokale keuken is beïnvloed door de eetgewoonten van het Middellandse Zeegebied, maar staat toch op zichzelf. Gerechten die kenmerkend zijn voor Egypte zijn sjami met fuul (pitabrood met favabonen, komijn en citroensap), koesjari (rijst en macaroni met kikkererwten, linzen en ui) en sjaksjoeka (een soort ratatouille). Gegrild duiven- en schapenvlees staan ook op het menu en worden haman en kebab genoemd. De favoriete Egyptische dranken zijn shai (zoete thee) en asir (vruchtensap). Bier is eveneens verkrijgbaar. Op vakantie in Marsa Alam kun je behalve Egyptisch onder meer Italiaans en Frans eten.

Praktische informatie over Marsa Alam

Taal

De officiële taal in Egypte is het Egyptisch-Arabisch. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Egypte heeft als betaalmiddel de Egyptische Pond. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten in de toeristische gebieden is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Egypte heb je een visum nodig welke je aanschaft bij aankomst op de luchthaven. Dit toeristenvisum is maximaal 30 dagen geldig en kost 25 USD per persoon welke je contant dient te betalen. Ook dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart welke nog minimaal zes maanden geldig is bij aankomst in Egypte.

Vaccinatie

Voor Egypte is een gele koorts vaccinatie verplicht indien je komt uit een land met een hoog risicogebied voor gele koorts. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Egypte is 220 volt.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is er geen tijdsverschil. Tijdens onze wintertijd is het in Egypte 1 uur later.

Alarmnummer

Wanneer je in Egypte bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 122, ambulance: 180 en brandweer: 123.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/egypte/

Kraanwater

In Egypte wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Marsa Alam

Best beoordeelde vakanties

Hotel SUNRISE Marina Resort

Hotel SUNRISE Marina Resort


9.1

346 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel SUNRISE Marina Resort
Hotel Royal Tulip Beach Resort

Hotel Royal Tulip Beach Resort


8.9

172 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Royal Tulip Beach Resort
Hotel RED SEA The Palace

Hotel RED SEA The Palace


8.7

140 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel RED SEA The Palace

Foto's en Video

Reistijd naar Marsa Alam

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 05:00 uur
  • Transfertijd naar Marsa Alam: 00:30 uur

Daarom Neckermann

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Bekijk ook