Vakantie Hurghada

Hurghada is een stad die zich over 35 kilometer kustlijn van Egypte uitstrekt. De verschillende wijken bieden toegang tot de Rode Zee en hebben allemaal een andere sfeer. Hurghada is een stad die goed bereikbaar is met internationale vluchten: het vliegveld ligt niet ver van het centrum. De stad is vooral ingesteld op badgasten, maar biedt ook mogelijkheden voor wie het binnenland van Egypte wil verkennen. Een vakantie in Hurghada breng je door in een van de vele resorts aan het strand of in de hotels in het levendige centrum, waar cultuur, winkels en leuke restaurants binnen handbereik zijn.

Vakanties in Hurghada 48

Plaatsen in Hurghada

Populaire plaatsen in Hurghada

Vakantie El Gouna

Kies uit 4 accommodaties.

Bekijk deze regio (4)
Vakantie El Gouna

Vakantie Makadi Bay

Kies uit 8 accommodaties.

Bekijk deze regio (8)
Vakantie Makadi Bay

Vakantie Soma Bay

Kies uit 3 accommodaties.

Bekijk deze regio (3)
Vakantie Soma Bay

Hurghada en cultuur

De Egyptische cultuur is eeuwenoud en biedt daarom genoeg bezienswaardigheden. Vanuit Hurghada worden dagtochten georganiseerd naar Luxor en Caïro, waar naast overblijfselen uit de Romeinse tijd natuurlijk ook piramides en andere grafmonumenten te bezichtigingen zijn in de beroemde Vallei der Koningen. Tijdens een vakantie in Hurghada is dichterbij ook vermaak mogelijk: rondom de stad worden woestijnsafari's georganiseerd. De grootste trekpleister is echter de zee. Vanuit de haven vaar je mee op een snorkeltocht of een boottrip naar El Gouna (een Venetiaans opgezette stad) of tropisch aandoende eilanden. In de stad zelf zijn El Dahar (het oude centrum) en Sakkala (het nieuwe centrum) aanraders.

Winkelen en uitgaan in Hurghada

Egypte is een Arabisch land, waardoor er genoeg te vinden is op het gebied van bijzondere producten. Een vakantie in Hurghada is dan ook niet compleet zonder een bezoek aan de soek van de stad, die te vinden is in El Dahar. Traditionele producten, sjaals en geweven kleden zijn hier veelvuldig te vinden. Een vakantie in dit land is niet compleet zonder kennis te hebben gemaakt met typisch Egyptische artikelen, zoals bijvoorbeeld hibiscusthee. Omdat Hurghada een toeristenbadplaats is, is er ook 's avonds genoeg te doen. In El Dahar zijn kleinere bars te vinden, maar in Sakkala, waar de meeste hotels liggen, bevinden zich ook grote nachtclubs.

Eten en drinken in Hurghada

De Egyptische keuken is eenvoudig, vooral doordat grote delen van het land weinig vruchtbaar zijn. Over het algemeen lijken Egyptische gerechten op maaltijden die we kennen uit de Marokkaanse, Turkse en mediterrane keuken. Platte broden, bonen en smaken als citroen en komijn spelen een grote rol in de Egyptische kooktraditie. Mezze, kleine hapjes van groentes en vlees, zijn vaak de start van een lekkere maaltijd tijdens een vakantie in Hurghada. Het dessert sluit een etentje zoet af: het bestaat meestal uit zoete deeggerechten met honing en warme melk.

Taal

De officiële taal in Egypte is het Egyptisch-Arabisch. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Egypte heeft als betaalmiddel de Egyptische Pond. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten in de toeristische gebieden is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Egypte heb je een visum nodig welke je aanschaft bij aankomst op de luchthaven. Dit toeristenvisum is maximaal 30 dagen geldig en kost 25 USD per persoon welke je contant dient te betalen. Ook dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort welke nog minimaal zes maanden geldig is bij aankomst in Egypte. Onze klantenservice kan u assisteren bij het verkrijgen van het toeristenvisum.

Vaccinatie

Voor Egypte is een gele koorts vaccinatie verplicht indien je komt uit een land met een hoog risicogebied voor gele koorts. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Egypte is 220 volt.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is er geen tijdsverschil. Tijdens onze wintertijd is het in Egypte 1 uur later.

Alarmnummer

Wanneer je in Egypte bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 122, ambulance: 180 en brandweer: 123.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/egypte/

Kraanwater

In Egypte wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Hurghada

Best beoordeelde vakanties

Iberotel Makadi Beach


0

194 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Iberotel Makadi Beach

Hotel SUNRISE Crystal Bay Resort


9.7

2758 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel SUNRISE Crystal Bay Resort

Sheraton Soma Bay


9.8

37 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Sheraton Soma Bay

Foto's en Video Hurghada

  • Vakantie El Gouna
  • Vakantie Makadi Bay
  • Vakantie Soma Bay

Reistijd naar Hurghada

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 05:00 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Hurghada

Hotel Albatros Citadel

€ 748p.p.

Vertrek 01-10-2019
8 dagen
All inclusive

143 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Albatros Citadel

Hotel Ali Baba Palace

€ 534p.p.

Vertrek 01-10-2019
8 dagen
All inclusive

1065 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Ali Baba Palace

Hotel SUNRISE Romance Resort

€ 905p.p.

Vertrek 01-10-2019
8 dagen
All inclusive

39 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel SUNRISE Romance Resort

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook