Vakantie Egypte

In het noordoosten van Afrika ligt Egypte. Het land ligt aan de Rode Zee, heeft een warm klimaat én verschillende bezienswaardigheden uit de oudheid. Dat maakt een vakantie naar Egypte een goede keuze voor wie houdt van duiken, snorkelen en cultuur snuiven. Het land kent enkele grote steden, zoals Caïro en Alexandrië. Qua landschap is Egypte onherbergzaam te noemen: grote delen van het land bestaan uit de Sahara, waarin vruchtbare en groene valleien te vinden zijn rondom de rivier de Nijl. Langs de kust liggen enkele badplaatsen die toegang bieden tot de rijke Rode Zee.

Vakanties in Egypte 59

Regio's in Egypte

Populaire regio's in Egypte

Vakantie Hurghada

Kies uit 42 accommodaties.

Bekijk deze regio (42)
Vakantie Hurghada

Vakantie Marsa Alam

Kies uit 17 accommodaties.

Bekijk deze regio (17)
Vakantie Marsa Alam

Vakantie Sharm El Sheikh

Kies uit accommodaties.

Bekijk deze regio ()
Vakantie Sharm El Sheikh

Egypte en cultuur

Een vakantie naar Egypte biedt de kans om de moderne en klassieke Egyptische cultuur te ervaren. In het binnenland, langs de Nijl, liggen talloze ruïnes van piramides en andere grafmonumenten, zoals de bekende sfinx. Wie voor het eerst naast een piramide staat, kan zich nauwelijks voorstellen dat dit bouwwerk duizenden jaren geleden gebouwd is, zonder moderne techniek en machines. De moderne Egyptische cultuur en keuken bestaan uit een mengeling van mediterrane, Afrikaanse, inheemse en ook westerse invloeden.

Winkelen en uitgaan in Egypte

Grote badplaatsen als Hurghada en Sharm-el-Sheikh aan de Rode Zee bieden een toerist op vakantie in Egypte genoeg vertier. Cafés en clubs zijn hier tot laat in de avond geopend, waardoor je kunt genieten van het warme Egyptische klimaat. Voor wie houdt van winkelen heeft het land ook genoeg te bieden. In de badplaatsen langs de Rode Zee vind je kramen en toeristenwinkels; in de grote steden zijn moderne modehuizen en malls te vinden, maar je kunt er natuurlijk ook traditionele Afrikaanse en Egyptische producten krijgen. Typisch Egyptisch en een leuk souvenir is thee van hibiscus, het nationale drankje.

Eten en drinken in Egypte

De Egyptische keuken kenmerkt zich door eenvoud en inventiviteit. Grote delen van het land zijn immers niet erg vruchtbaar, waardoor de Egyptische keuken vooral creatief moet zijn. Egyptenaren eten graag bonen, bijvoorbeeld als ontbijt, en zijn dol op smaken als citroen en komijn. Probeer ook de echt Egyptische fatir eens, een soort pizza die zowel zoet (met noten en honing) als hartig (met olijven, vlees en kaas) gevuld kan worden. Een traditionele maaltijd in Egypte begint met mezze, gemaakt van bijvoorbeeld aubergines en sluit af met zoet gebak, bijvoorbeeld met kaneel, amandelen en warme melk. Deze traditionele gerechten kun je tijdens je vakantie in Egypte op elke straathoek vinden.

Taal

De officiële taal in Egypte is het Egyptisch-Arabisch. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Egypte heeft als betaalmiddel de Egyptische Pond. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten in de toeristische gebieden is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Egypte heb je een visum nodig welke je aanschaft bij aankomst op de luchthaven. Dit toeristenvisum is maximaal 30 dagen geldig en kost 25 USD per persoon welke je contant dient te betalen. Ook dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort welke nog minimaal zes maanden geldig is bij aankomst in Egypte. Onze klantenservice kan u assisteren bij het verkrijgen van het toeristenvisum.

Vaccinatie

Voor Egypte is een gele koorts vaccinatie verplicht indien je komt uit een land met een hoog risicogebied voor gele koorts. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Egypte is 220 volt.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is er geen tijdsverschil. Tijdens onze wintertijd is het in Egypte 1 uur later.

Alarmnummer

Wanneer je in Egypte bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 122, ambulance: 180 en brandweer: 123.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/egypte/

Kraanwater

In Egypte wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Hotel SUNRISE Crystal Bay Resort


9.7

2135 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel SUNRISE Crystal Bay Resort

Hotel SUNRISE Royal Makadi Resort


9.5

2501 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel SUNRISE Royal Makadi Resort

Hotel Titanic Palace


9.4

430 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Titanic Palace

Foto's en Video

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Egypte

Hotel Gorgonia Beach

€ 393p.p.

Vertrek 17-12-2018
8 dagen
All inclusive

138 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Gorgonia Beach

Hotel Utopia Beach Club

€ 309p.p.

Vertrek 17-12-2018
8 dagen
All inclusive

152 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Utopia Beach Club

Hotel RED SEA Port Ghalib Resort

€ 302p.p.

Vertrek 17-12-2018
8 dagen
All inclusive

161 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel RED SEA Port Ghalib Resort

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook