Vakantie Zwarte Woud
Vakantie Zwarte Woud

Vakantie Zwarte Woud

In het zuidwesten van Duitsland, vlakbij de grens van Zwitserland en Frankrijk, vind je het gebied het Zwarte Woud. Het Zwarte Woud is een groot natuurgebied dat een van de meest populaire vakantiebestemmingen is van heel Duitsland. Dat is niet zo heel gek; een vakantie in het Zwarte Woud is ontzettend divers en heeft van alles te bieden. Hoewel het gebied vooral populair is onder de actieve vakantiegangers zullen cultuur- en historieliefhebbers er ook zeker een fijne tijd beleven. Daarnaast staat het gebied bekend om Schwarzwälder Kirsch, ook al komt het product er oorspronkelijk niet vandaan.

Zwarte Woud en cultuur

Het bijzondere culturele aspect aan een vakantie in het Zwarte Woud is dat je een aantal dingen te weten komt die je eigenlijk nog niet wist. Wist je bijvoorbeeld dat de originele koekoeksklokken uit deze regio komen? Begin van de 18e eeuw bedacht een klokkenmaker het nu zo bekende klokje. In Furtwangen im Schwarzwald kun je vandaag de dag terecht in een heus koekoeksklokkenmuseum. In het plaatsje Triberg vind je tijdens je vakantie in het Zwarte Woud het Schwarzwald-museum. Hier zie en lees je alles over het (culturele) leven van de mensen daar door de jaren heen. Bekijk de traditionele kleding, lees meer over het gebied en bekijk foto's van vroeger.

Bezienswaardigheden in het Zwarte Woud

Naast een rijke cultuur beschikt het Zwarte Woud over een aantal bijzonder bezienswaardigheden. Bezoek tijdens je vakantie in het Zwarte Woud bijvoorbeeld eens de grootste watervallen van Duitsland: de indrukwekkende watervallen van Triberg. In het stadje Donaueschingen kun je de bron van de Donau bekijken, de rivier die door landen als Oostenrijk, Hongarije en Bulgarije stroomt. St. Blasien is daarnaast een populair stadje waar veel te doen en te zien is. Het hoogtepunt van St. Blasien is zonder twijfel het mooie Abdij Sankt Blasien dat in de negende eeuw gebouwd is.

Omgeving

Ook de actieve vakantieganger en de natuurliefhebber zal een fijne vakantie in het Zwarte Woud beleven. Het Zwarte Woud is bijvoorbeeld een van de eerste gebieden ter wereld waar een volledige en complete kaart voor wandelroutes is gemaakt. De regio beschikt over een aantal prachtige bergen waar je kunt fietsen en lopen. De hoogste berg is met bijna 1500 meter de Feldberg, waarbij je de top kunt bereiken met een kabelbaan. Ook in de wintermaanden is een vakantie in het Zwarte Woud een bijzonder goed idee. Je vindt er bijvoorbeeld honderden kilometers aan loipes en ongeveer 250 kilometer aan pistes. Ook zijn er verschillende rodelbanen te vinden, kun je er sneeuwhiken en zelfs ijsklimmen!