Vakantie Thüringen
Vakantie Thüringen

Vakantie Thüringen

De Duitse deelstaat Thüringen ligt in het midden van het land en wordt door de combinatie van de ligging en wondermooie natuur ook wel het groene hart van Duitsland genoemd. De natuur maakt een belangrijk deel uit van Thüringen en herbergt meer dan tachtig beschermde gebieden en natuurreservaten, waaronder het Thüringer Wald. Gemarkeerde routes brengen de bezoeker langs de mooiste plekken door bossen, bergen en romantische rivierdalen. Een vakantie in Thüringen is ideaal voor actieve vakantiegangers en in de winter kun je er terecht voor de wintersport. Op cultureel gebied is er ook veel te beleven. Van musea over het leven van beroemde kunstenaars tot een bezoek aan een van de vele burchten en kastelen.

Thüringen en cultuur

De oude stad Weimar was ooit de hoofdstad van de eerste Duitse Republiek. De rijke geschiedenis van de stad is terug te vinden in vele bewaarde kunstschatten. Belangrijke locaties uit het leven van de hervormer Maarten Luther zijn in Thüringen te vinden in de Lutherweg, een langeafstandroute die je naar meer dan 30 plaatsen brengt. Tijdens je vakantie in Thüringen leer je veel over bekende componisten, schrijvers en kunstenaars. Naast diverse musea in Erfurt, Weimar en Eisenach, die vertellen over het leven van Bach, Schiller en Goethe, kun je in de regio ook terecht voor andere interessante musea. In Suhl bevindt zich een wapenmuseum en in Eisenbach een automuseum.

Bezienswaardigheden in Thüringen

Als je op vakantie in Thüringen bent, zul je veel culturele rijkdommen in de grote steden vinden. Van alle bruggen en torens in de huidige hoofdstad Erfurt is de Krämerbrücke de meest interessante. De oudste stad van Thüringen is Arnstadt. In het middeleeuwse centrum vind je kloosters en kerken, waaronder de Bachkerk die vernoemd is naar de bekende componist bach. Bezoek ook zijn geboorteplaats Eisenach met het kasteel Wartburg. In de stad Weimar zul je ook veel interessante gelegenheden tegenkomen over het leven van Bach. Het is tevens de stad van Goethe en Schiller. Het concentratiekamp Buchenwald bij Weimar herinnert ons aan de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog. Het is nu een gedenkplaats.

Omgeving

De Rennsteig is de oudste Duitse wandelroute. Het is een 168 kilometer lang wandelpad dat loopt van Hörschel bij Eisenbach naar Blankenheim. Het loopt door het Thüringer Wald gebergte, het Thüringer Schiffgebergte en het Frankenwald. De botanische tuin van de Rennsteig Oberhof is een aanrader voor liefhebbers van bloemen en planten uit het Alpengebergte. De wandeling door de tuin duurt een uur en is voorzien van meerdere interactieve momenten, zodat het ook erg leuk is voor de jonge bezoekers. Een vakantie naar Thüringen kies je dan ook als je op zoek bent naar rust en natuur.