Vakantie Teutoburger Woud
Vakantie Teutoburger Woud

Vakantie Teutoburger Woud

In Westfalen ligt een lage bergrug voorzien van een prachtig, bosrijk landschap: het Teutoburger Woud. Dit woud is per abuis vernoemd naar een Romeinse veldslag gewonnen door de Germanen, maar dat maakt de omgeving niet minder spectaculair. Een vakantie in het Teutoburger Woud biedt je een gebergte van ongeveer 105 kilometer lang. In dit gebied liggen prachtige rotsformaties, pittoreske stadjes en natuurlijk wandelroutes door het groen. Het Teutoburger Woud is een paradijs voor wandelaars en iedereen die van rust, natuur en cultuur houdt. Geen wonder dat deze reisbestemming op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Teutoburger Woud en cultuur

Het Teutoburger Woud ligt in het altijd gastvrije Noordrijn-Westfalen en het gezellige Nedersaksen. In het gebied zijn gezellige stadjes te vinden, waaronder het bekende Tecklenburg, wat in Noordrijn-Westfalen ligt. Tecklenburg heeft een historisch, schilderachtig Middeleeuws stadshart. De huizen van de vakwerklieden, de oude poort waar het linnen werd gekeurd en de ruïne van het kasteel van de graaf van Tecklenburg zijn door de eeuwen heen in het straatbeeld bewaard gebleven. Ook het openluchttheater bij het kasteel is te bezichtigen en maakt deel uit van de rijke culturele historie van dit oude graafschap. Tijdens de vakantie in Teutoburger Woud ervaar je deze historie alsof de tijd er heeft stil gestaan.

Bezienswaardigheden in het Teuroburger Woud

De ruïne van het kasteel van Tecklenburg met het openluchttheater zijn uitstekend te bezoeken tijdens een vakantie in het Teutoburger Woud. De alom bekende Hermannsweg leidt je tijdens de wandeling over de toppen van de bergrug en langs dit kasteel. Andere echte bezienswaardigheden in het natuurgebied zijn de rotsformaties die zeer bepalend zijn voor het landschap. De Dörenther Klippen bijvoorbeeld met als bekendste rots het Hockendes Weib is een echte bezienswaardigheid, evenals de Externsteine. In de bergen zijn ook oude kapellen, kerken en kasteeltjes te vinden. Een wandeling over de Hermannsweg tijdens de vakantie in het Teutoburger Woud is daarom een echte aanrader. Hoog in de toppen ligt bijvoorbeeld het Hermannsdenkmal met een spectaculair uitzicht op het dal.

Omgeving

De omgeving van het Teutoburger Woud is vooral groen en kent gezellige dorpjes en stadjes. Op vakantie in het Teutoburger Woud doe je bovendien gemakkelijk Augustdorf, Horn-Bad Meinberg of Oerlinghausen aan. Iets verder buiten het gebied ligt de stad Detmold waar je leuk kan winkelen en lekker eet in gezellige restaurants. Het Hermannsdenkmal behoort toe tot de bezienswaardigheden van Detmold. Het stadje heeft net als Tecklenburg Middeleeuwse ambachtshuisjes. Er is een kasteel in Renaissancestijl en het mooie Openluchtmuseum van het Landschaftsverband Westfalen-Lippe te bezichtigen. Op het puntje van het natuurgebied ligt Bielefeld waar je het Museum Huelsmann of Kunsthalle Bielefeld bezoekt.