Vakantie Schwäbische Woud
Vakantie Schwäbische Woud

Vakantie Schwäbische Woud

Het Schwäbische Woud is een uitgestrekt natuurgebied in het zuiden van Duitsland in de provincie Baden-Württemberg. Het idyllische landschap dat aan de grens van de provinciale hoofdstad Stuttgart begint wordt gekenmerkt door een grote variëteit aan flora en fauna. Bezoekers genieten van een afwisselend landschap met heuvels, bossen en meren. Het gebied is geliefd onder jong en oud, niet in de laatste plaats vanwege de vele mogelijkheden om een vakantie in het Schwäbische Woud sportief door te brengen. Fietsen, wandelen en in de winter langlaufen, skiën en ondertussen genieten van alles wat de natuur te bieden heeft, dat alles maakt deze bestemming bijzonder aantrekkelijk.

Het Schwäbische Woud en cultuur

Het uitgestrekte gebied kent een rijke historie die teruggaat tot het Romeinse Rijk. Diverse overblijfselen, zoals Romeinse wachttorens en een 300 meter lange Romeinse muur in het gebied herinneren aan lang vervlogen tijden. De architectuur van de verschillende kastelen en kloosters zijn eveneens een bewijs van een bewogen en ietwat duister verleden. Opvallend is het feit dat het landschap afgewisseld wordt door molens in uiteenlopende bouwstijlen. De molens hadden een belangrijke economische rol te vervullen en zorgden voor inkomsten op verschillende gebieden. Bezoekers kunnen tijdens een vakantie in het Schwäbische Woud de molens bezichtigen.

Bezienswaardigheden in het Schwäbische Woud

Naast de verschillende kastelen, kloosters en molens zijn in het Schwäbische Woud diverse interessante musea te vinden. Hier komen bezoekers meer te weten over de geschiedenis van het gebied, maar er kan ook nader kennis gemaakt worden met de authentieke (glas)kunst. Vanwege het aantrekkelijke landschap worden het hele jaar door verschillende evenementen georganiseerd voor bezoekers. Het speciale kruidencentrum en de kruidentuin zijn een bijzondere bezienswaardigheid en een must voor iedereen die meer wil weten over een gezonde levensstijl. Een unieke attractie is de Waldbahn (stoomtrein) die bezoekers tijdens een vakantie in het Schwäbische Woud over een traject van 22,9 km lengte vervoerd en kennis laat maken met diverse natuurlijke bezienswaardigheden.

Omgeving

Het Schwäbische Woud wordt gevormd door veel bos afgewisseld door verschillende kleine meren en grote en kleine rivieren. Ideaal om te hiken, te fietsen en te wandelen of er met de auto op uit te trekken en gewoon te genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft. In de omgeving is ook een attractiepark (Freizeitpark) te vinden waar zowel grote als kleine bezoekers kunnen genieten van spanning en actie. Uitstapjes naar Stuttgart, het economische hart van de provincie, of authentieke dorpen in de omgeving zijn een aanrader tijdens een vakantie in het Schwäbische Woud.