Vakantie Sauerland
Vakantie Sauerland

Vakantie Sauerland

Vanuit het midden van Nederland ben je binnen drie uur rijden in het prachtige Duitse Sauerland. Dit gebied heeft zowel in de winter als in de zomer veel te bieden. Opvallend is het feit dat niet alleen fervente wintersporters, maar vooral ook gezinnen met kinderen hier voordelig en prettig op vakantie kunnen gaan. Naast de vele naaldbossen en prachtige gebieden voor een lange wandeling voeren tijdens een vakantie in Sauerland tevens bescheiden bergen en lieflijke dalen de boventoon. Kleine dorpjes met vriendelijke bewoners garanderen een warme ontvangst. De vele wandelpaden, mooie fietsroutes en de vele historische plaatsen in het Sauerland bieden je de perfecte omgeving voor een actieve vakantie.

Sauerland en cultuur

Naast het indrukwekkende landschap biedt een vakantie in Sauerland je de mogelijkheid om de cultuur van dit gebied te verkennen. Bezoek een van de vele oude kastelen en ruïnes, maar ook de oude mijnen in dit gebied, die de industrie van het verleden in Sauerland tonen. Hier werden met name zware metalen gewonnen, waarvan niet alleen gereedschappen werden gemaakt, maar ook leuke souvenirs die je nog steeds terugvindt in een van de vele winkeltjes in de dorpen rond het middelgebergte. Een verkenningstocht in de oude mijnen en het bezoeken van de kastelen spreekt voor veel kinderen tot de verbeelding.

Bezienswaardigheden in Sauerland

Een bezoek aan een van de druipsteengrotten in het gebied is een must tijdens jouw vakantie in Sauerland. Je kunt - in de meeste gevallen met een gids - de grotten zelf verkennen. Tijdens een bezoek aan het dorpje Freudenberg of het mooie Oberkirchen zie je de traditionele vakwerkbouwstijl op zijn mooist. De gebouwen in deze dorpen worden met name in de zomer door veel toeristen bezocht. Bezoek de burcht Altena, in het gelijknamige dorp. Deze oude vesting was een oude riddervesting en biedt tentoonstellingen en activiteiten voor het hele gezin. In de burcht Waldeck kun je zelfs logeren en genieten van een vakantie in Sauerland waarin wellness centraal staat.

Omgeving

In de directe omgeving kun je tijdens jouw vakantie in Sauerland het wildwestpark Fort Fun bezoeken. Het panoramapark bij Kirchhundem is meer dan het bezoeken waard. Heb je zin om met de kids op pad te gaan? Dan bieden deze parken een perfecte mogelijkheid om een leuke dag door te brengen tijdens jouw verblijf in het prachtige Sauerland. Op de terugweg naar Nederland ben je het eigenlijk aan jezelf verplicht de Duitse steden Keulen en Düsseldorf te bezoeken. Düsseldorf vanwege de mooie altstadt, de prachtige ligging aan de Rijn en de haven; Keulen vanwege de Keulse Dom, het unieke kölsch-bier en de gezellige Brauhäuser.