Vakantie Saksen
Vakantie Saksen

Vakantie Saksen

Tijdens jouw vakantie in Saksen kun je letterlijk alle kanten op. Denk aan het maken van een rondrit op de fiets of met de auto, het afleggen van de kastelenroute, genieten van de prachtige natuur of van de gezellige kroegjes. Ontspannen? Saksen biedt talloze goede kuuroorden voor een weldadig bezoek. Kinderen zijn welkom en de lokale bevolking staat bekend als zeer gastvrij. Bezoek de dinosaurussen in het Sarierpark of geniet samen van een van de grote zwemparadijzen. Houd je van lekker eten en goed Duits bier? Tijdens jouw vakantie in Saksen zit je letterlijk gebakken. Ook wat wijn betreft zit je goed in Saksen, en deelnemen aan een van de proeverijen in de wijnstreek rond de Elbe is zonder meer een aanrader.

Saksen en cultuur

Tijdens een vakantie in Saksen merk je dat de cultuur in dit gebied met name tot uiting komt in de manier waarop men omgaat met de bijzondere natuurgebieden en gebouwen. De Semperoper en het Haus Schminke zijn twee uiteenlopende toonbeelden van de oude en de moderne architectuur waar de Saksen trots op zijn. De componisten Wagner en Bach werkten (en woonden) in dit gebied en drukten hun stempel op de muzikale geschiedenis van Saksen. Houd je van klassieke of moderne muziek? Dan bezoek je (met name in de zomer) een van de vele muziekfestivals in Saksen. In het gebied bestaat bovendien een eeuwenoude traditie met betrekking tot het vervaardigen van zowel porselein als mooi zilverwerk.

Bezienswaardigheden in Saksen

Lijkt het je leuk om de vele bijzondere kastelen in Saksen te bezoeken? Dan kun je met de Schlosserlandkaart aanzienlijk besparen op de entreeprijzen voor deze gebouwen tijdens jouw vakantie in Saksen. Slot Colditz en ook het imposante jachtslot Moritzburg zijn interessant om te bezoeken. Het stadje Gorlitz is zo mooi dat het vaak wordt gebruikt als decor in televisieseries of films. Het is enorm leuk om de speelgoedstad Steiffen te bezoeken met kinderen. Zoek je een leuk avonturenpark voor een dagje uit met de kids? Dan ga je naar Belantis.

Omgeving

Heb je zin om tijdens jouw vakantie in Saksen een ander land te bezoeken? De schitterende stad Praag is met de auto of de trein prima bereikbaar. Ook de meren rond Oberlausitz bieden veel mogelijkheden tot recreatie. Natuurliefhebbers halen hun hart op in Saksisch Zwitserland, beter bekend als de Sächsische Schweiz. Dit stroomgebied van de Elbe ligt echter gewoon in Duitsland, en biedt buitenaardse landschappen met zuilen uit eeuwenoud zandsteen. Kortom, in Saksen kun je kiezen voor cultuur, rust, of juist voor een actieve vakantie!