Vakantie Saarland
Vakantie Saarland

Vakantie Saarland

Het Duitse Saarland biedt je een mooie omgeving voor een actieve vakantie. Wil je wandelen, fietsen of klimmen? Hier kan het! Op vakantie in Saarland wissel je prachtige natuurgebieden af met een bezoek aan een van de pretparken, historische dorpen en gebouwen en het winkelen in een van de leuke steden. De omgeving van St. Wendel nodigt uit het beste dat het Saarland te bieden heeft te ontdekken. Saarland is een van de zestien deelstaten van Duitsland. De hoofdstad Saarbrücken is een bruisende stad die voldoende mogelijkheden biedt te gaan winkelen of te genieten van goed Duits eten. Het omliggende gebied is landelijk en de grens met Frankrijk in het zuiden en in het westen heeft een duidelijke invloed op de Saarlandse keuken en wijn. Het klimaat in Saarland is mild en in de zomer valt hier doorgaans weinig regen.

Saarland en cultuur

Saarland biedt meer dan prachtige oude burchten alleen. Verken de oude routes van de Kelten en Romeinen in Zulpich en een oude Romeinse villa in Echternach. Ook voor kinderen is het volgen van de Romeinse route op vakantie in Saarland een groot avontuur! Een mooi voorbeeld van een historische bezienswaardigheid is de Villa Rustica in Nettersheim. Veel van de oude Romeinse feestdagen en festivals worden in het gebied nog steeds in ere gehouden. Het museum voor de oude geschiedenis in Saarbrücken biedt een leuke mogelijkheid om de cultuur van Saarland tijdens een regenachtige dag te ontdekken.

Bezienswaardigheden in Saarland

De nabijgelegen stad Trier heeft het UNESCO Werelderfgoedstempel gekregen. En dat is niet voor niets. Ontdek de oude straten en de prachtige omgeving van deze stad tijdens jouw vakantie in Saarland. Niet te missen: de Porta Nigra uit 200 na Christus! De barokroute rond de Saarpalts toont je de pracht en praal in dit gebied. De barokstad Ottweiler is een must voor degenen die een bezoek willen brengen aan een typische plaats die de invloeden van de barok toont. Het oude klooster in Hornbach is open voor het publiek, maar plan ook zeker tijd in om heerlijk te wandelen in de directe omgeving van deze bezinnende plek.

Omgeving

Wil je uitstapjes maken naar nabijgelegen bezienswaardigheden tijdens jouw vakantie in Saarland? Dan zijn er voldoende opties voor een dagje uit, het maken van een fietstocht of het huren van bijvoorbeeld mountainbikes. Gondwana is een prehistorisch museum dat zeker een bezoek waard is, vooral voor gezinnen. In dit museum in Schiffweiler maak je onder andere van dichtbij kennis met de dinosaurussen die leefden in dit Duitse gebied. Bezoek het wolvenpark in Merzig. Of kies je liever voor een stoere fietsroute rond het mooie Mettlach?