Vakantie Rügen
Vakantie Rügen

Vakantie Rügen

Rügen is het grootste eiland van Duitsland gelegen in de Oostzee en was ooit de allereerste badplaats van het land. Voor een vakantie op Rügen kun je het eiland bereiken met een hangbrug naar het vasteland. Door de jaren heen is het eiland een populaire vakantiebestemming geworden, óók onder de Duitsers zelf. Dat is niet zo gek, Rügen heeft van alles te bieden voor de diverse vakantieganger. Het is een natuurrijke plek met een wisselvallige kuststrook met krijtrotsen, prachtige bossen, statige herenhuizen en een gezellige hoofdstad.

Rügen en cultuur

Op het charmante eiland vind je tijdens je vakantie op Rügen diverse culturele festivals en evenementen. Zo wordt ieder jaar het Störtebeker Festival in Ralswiek gevierd. Van half juni tot en met september worden iedere maandag tot en met zaterdag diverse games gespeeld door 150 deelnemers, vier schepen en maar liefst 30 paarden. Tijdens Pasen kun je op het eiland op verschillende stranden terecht voor feestelijke vreugdevuren. In Binz vind je jaarlijks het grootste jazzfestival van de omgeving. Het is zelfs aan te raden om je verblijf op Rügen op tijd te boeken wanneer je in dit weekend van juni een vakantie op Rügen wilt beleven.

Bezienswaardigheden in Rügen

Rügen staat bekend om veel hoogtepunten en bezienswaardigheden. Een van de must sees tijdens je vakantie op Rügen is het Seebad Prora / KDF Prora, een groot complex waar Duitse soldaten die aan het front zaten zouden kunnen ontspannen en recreëren. Dit is uiteindelijk nooit gebeurd, maar het gebouw is wel voor veel andere doeleinden ingezet. Vandaag de dag kun je het gebouw bekijken en zijn er twee musea gevestigd. Een ander groot hoogtepunt is Schloss Spyker, een indrukwekkend kasteel stammend uit de tijd tussen 1570 en 1595. Je kunt hier tegenwoordig zelfs bijzonder overnachten!

Omgeving

Toch is het eiland ook zeker de moeite waard wanneer je gek bent op natuur. Rügen beschikt bijvoorbeeld over een uitgestrekte kust met bijzondere krijtrotsen. Hiervoor moet je in Jasmund National Park zijn, het best bezochte nationale park van Duitsland. Je kunt er uren wandelen en je vergapen aan prachtige uitzichten. Bezoek tijdens je vakantie op Rügen ook het Naturerbe Zentrum Rügen / Baumwipfelpfad. Probeer om zo vroeg mogelijk te gaan zodat je de zonsopgang vanaf het Heritage Centrum van Rügen kunt bekijken. Je kunt de magische omgeving zelf verkennen of je kunt op pad gaan met een ervaren gids.