Vakantie Rhön
Vakantie Rhön

Vakantie Rhön

De Rhön is een natuurreservaat met een middelgebergte van vulkanische oorsprong. Deze vakantiestreek ligt te midden van de Duitse deelstaten Thüringen, Hessen en Beieren. Voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers is een vakantie in Rhön een geweldige belevenis. De Rhön is namelijk voorzien van prachtige wandel- en fietspaden door een uniek landschap met beukenbossen, orchideeën en andere zeldzame planten. Verschillende hoogtes geven de mooiste vergezichten en hier en daar zie je Rhönschapen in de weides grazen. Dat dit schaap ook een lokale lekkernij is, daar zul je snel achterkomen in de gastvrije gasthoven in Rhön.

Rhön en cultuur

Rhön herbergt de oude geschiedenis, de liefde voor kunst en nieuwe wetenschappen in diverse musea. Beleef tijdens je vakantie in Rhön het verleden in het Fränkische Freilandmuseum Fladungen. Meerdere dorpen hebben een eigen ‘Heimatmuseum’ waar je veel leert over het leven en het werk van de vroegere bewoners. Door dit gebied liep ook de grens van het voormalige Oost- en West-Duitsland. Tot de val van de muur in 1989 was het verboden gebied. De historische Amerikaanse basis Point Alpha herdenkt de Koude Oorlog en bevindt zich tussen Geisa en Rasdorf in Hessen. Een stad met een rijkdom aan cultuur is Fulda. Het heeft een interessant centrum in barokstijl en een imposante Dom.

Bezienswaardigheden in Rhön

Het Franciscanenklooster op de Kreuzberg moet je tijdens je vakantie in Rhön zeker bezoeken. Het klooster is gebouwd in de 17e eeuw en trekt dagelijks pelgrims en natuurliefhebbers. Er is tevens een brouwerij waar al drie eeuwen lang kloosterbier wordt gebrouwen, dus het is aan te raden daar even langs te gaan. Bekende kuuroorden zijn Bad Kissingen en Bad Salzungen. Tussen de twee kuuroorden loopt de 180 kilmeter lange wandelroute Hochröhrer, dwars door het biosferenreservaat. Een aanrader is de zoutmijn in Merkers, bestaande uit een rondleiding van 20 kilometer langs de ondergrondse mijn met een excursie naar een kristalgrot, explosiesimulaties en een lasershow in een ondergrondse concertzaal. Op de Wasserkuppe, een berg van 950 meter hoog, werd het zweefvliegen uitgevonden. Het museum over het zweefvliegen vind je in Gersfeld.

Omgeving

Een vakantie in Rhön heeft elk seizoen zo zijn charme. In het voorjaar en de zomer veranderen de hoogvlaktes in een grote zee van bloemen. Ook de zeldzame orchideeën staan dan vol in bloei. In de herfst trekt de zilveren distel hier veel aandacht en daarnaast zorgen de bonte kleuren van herfstbladeren voor sprookjesachtige taferelen. In de winter is het gebied een oase voor de fans van wintersport. Er is voor iedereen wat wils en dat maakt een vakantie in Rhön zo aantrekkelijk.