Vakantie Rheinland-Pfalz
Vakantie Rheinland-Pfalz

Vakantie Rheinland-Pfalz

Rheinland-Pfalz ligt in het zuidwesten van Duitsland en is een van de 16 deelstaten. Een vakantie in Rheinland-Pfalz biedt veelzijdige mogelijkheden. Voor de natuurliefhebber is er het prachtige landschap met meerdere natuurparken waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Daar is het laaggebergte Hunsrück aan de Moezel ideaal voor. Je kunt er ook romantische stedentrips maken naar mooie plaatsen, zoals de hoofdstad Mainz, Koblenz, Trier, Traben-Trarbach of Landau. De regio ten zuiden van Mainz is een walhalla voor de wijnliefhebber en de vele bezienswaardigheden zorgen ervoor dat je je geen moment verveelt.

Rheinland-Pfalz en cultuur

In Rheinland-Pfalz vind je vele overblijfselen uit de Romeinse tijd en de middeleeuwen. Het wijngebied herbergt meer dan 500 burchten en kastelen. Als je gekozen hebt voor een vakantie in Rheinland-Pfalz, zul je in de sfeer van vroegere tijden belanden. Vooral in de tot Werelderfgoed uitgeroepen stad Trier en indrukwekkende oude steden als Speyer, Mainz en Worms met talrijke middeleeuwse gebouwen. In dit gebied heb je een keuze uit maar liefst 400 verschillende musea. Jaarlijks worden er ook meer dan 50 festivals gehouden met de bekende Kultursommer Rheinland-Pfalz, een festival dat duurt van mei tot oktober en de regio vult met meer dan 200 culturele projecten.

Bezienswaardigheden in Rheinland-Pfalz

Een vakantie in Rheinland-Pfalz is niet compleet zonder Trier te hebben bezocht. De Porta Nigra, het amfitheater en de keizerlijke thermen zijn schatten uit de Romeinse tijd waarmee Trier tot het UNESCO werelderfgoed behoort. Ook het Oberes Mittelrheintal behoort tot het werelderfgoed. Het is een boeiend landschap, bestaande uit rotsen en daartussen burchten en historische steden aan de oevers van de Rijn. De Dom van Speyer is een van de indrukwekkendste oudste kathedralen in Romaanse stijl in West-Europa. Kun je geen genoeg krijgen van de Romeinse tijd en cultuur, kies dan voor de Duitse Limesroute die je langs diverse (gereconstrueerde) forten, musea en Romeinse monumenten voert.

Omgeving

Tijdens je vakantie in Rheinland-Pfalz zal de rivier de Rijn je niet ontgaan. Deze prachtige rivier nodigt uit om een rondvaart te maken langs oude burchten en kastelen. Het biedt een schitterend uitzicht op de schilderachtige plaatsjes, omgeven door steile wijngaarden. De talrijke wijnfeesten zijn een geweldige en unieke manier om met de lokale wijn en gastvrije bevolking kennis te maken. In de winter zijn de mooie steden bijzonder populair vanwege de romantische kerstmarkten. Voor de liefhebbers van motorsport is er de Nürburgring met een nieuw attractiepark voor groots vermaak voor de kleine en grote snelheidsduivels.