Vakantie Pfalz
Vakantie Pfalz

Vakantie Pfalz

De Pfalz is een groot veelzijdig gebied in het zuidwesten van Duitsland en grenst direct aan Frankrijk. De regio staat bekend als een groen en bosrijk gebied en wordt ook wel gezien als een van de meest schilderachtige regio's van het hart van Europa. Toeristen van over de hele wereld komen naar Duitsland voor een gevarieerde vakantie in de Pfalz. Zowel natuurliefhebbers als actieve vakantiegangers. Maar ook cultuurfanaten en mensen die gek zijn op geschiedenis. Er zijn veel meertjes aanwezig om te ontspannen en te zwemmen, er is een groot fietsnetwerk in de Pfalz te vinden en er zijn een aantal gezellige steden.

Pfalz en cultuur

Een vakantie in de Pfalz staat garant voor een optimale beleving van cultuur. Zo is er ieder jaar Kultursommer te vinden, waarbij je van mei tot en met oktober overal in de regio verschillende culturele exposities, projecten en tentoonstellingen kunt aanschouwen. Het gebied kent daarnaast een aantal culturele harten. Wat dacht je bijvoorbeeld van Koblenz, met het Mittelrhein-Museum met diverse kunstexposities. En het Haus der Fotografie des Landesmuseums Koblenz, waar je de geschiedenis van de fotografie in het gebied kunt bekijken. Ook in Mainz bezoek je interessante musea, zoals het Gutenberg-museum, waar je de geschiedenis van het schrift kunt bekijken.

Bezienswaardigheden in Pfalz

In de regio Pfalz zijn meer dan 50 ruïnes en kastelen te vinden. Bezoek tijdens je vakantie in de Pfalz bijvoorbeeld de sprookjesachtige burcht Eltz in Wierschem en geniet van het historische gebouw én de groene omgeving. In de stad Trier is tevens van alles te bekijken. Aanschouw de St. Peter's Cathedral (de Dom van de stad) en de oude Porta Nigra. Bezoek de nieuwe Geierlay hangbrug bij Morsdorf en waan je even op een plek ver buiten Europa! De brug is de langste hangbrug van heel Duitsland en biedt een bijzonder uitzicht op de omgeving. In het schitterende Braubach kun je terecht voor een ander magisch kasteel: de Marksburg.

Omgeving

Een vakantie in de Pfalz is niet compleet zonder een goede wandeling, een mooie fietstocht, een vaartocht of een andere excursie in de natuur van het gebied. Er is een uitgebreid wandelnetwerk te vinden van meer dan 12.000 kilometer! Het natuurgebied is sinds 1992 een officieel UNESCO Biosphärenreservat en mag hierdoor vergeleken worden met gebieden als Yellow Stone Park. In het Pfälzer Wald kijk je je ogen uit bij de meer dan 200 zandsteenrotsen, romantische bospaadjes en bijzondere uitzichten. Er zijn een aantal rustplaatsen in het bos te vinden waar je diverse lokale producten kunt uitproberen.