Vakantie Nedersaksen
Vakantie Nedersaksen

Vakantie Nedersaksen

Nedersaksen behoort tot een van de drie grootste deelstaten van Duitsland en heeft maar liefst acht miljoen inwoners. Toch is er nog genoeg ruimte in deze grote deelstaat om heerlijk te recreëren tussen het groen van bijvoorbeeld de Lüneburger Heide. Hannover is de hoofdstad van deze deelstaat en biedt mooie kerken en een Nederlandse begraafplaats met oorlogsslachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog. Maar een vakantie in Nedersaksen kan ook een strandvakantie zijn aan de Noordzee. In Nedersaksen spreekt men voornamelijk Duits met soms een Nedersaksisch dialect. Ga je aan de kant van de Nederlandse grens op vakantie in Nedersaksen, dan kun je soms in het Nederlands worden aangesproken.

Nedersaksen en cultuur

Als deelstaat werd Nedersaksen pas na de Tweede Wereldoorlog ingedeeld, waardoor verschillende deelstaten werden samengevoegd onder één bestuur. Zo was het voor de geallieerden gemakkelijker te besturen. De Tweede Wereldoorlog heeft in Nedersaksen zeker zijn sporen achtergelaten. Zo zijn er verschillende militaire begraafplaatsen te bezoeken tijdens een vakantie in Nedersaksen, maar ook nog bunkers en het Pantsermuseum in Munster vertellen het verhaal van die periode. Hou je van kastelen en kerken, dan ben je in Nedersaksen ook aan het juiste adres. En kunstliefhebbers kunnen in Nedersaksen genieten van diverse musea voor zowel moderne als klassieke kunst.

Bezienswaardigheden in Nedersaksen

In een grote deelstaat als Nedersaksen is er veel te zien en te beleven. Voor een gezellig gezinsuitje tijdens de vakantie in Nedersaksen ga je bijvoorbeeld naar Tierpark Nordhorn, Zoo Hannover, het Serengeti park of het Lüneburger Heide Wildpark. In attractiepark Verden Magic Park en Dinosauier-Park Münchehagen heb je samen de hele dag plezier. Ben je aan zee, neem dan eens een boot naar de Oost-Friese Waddeneilanden om te genieten van zeehondjes en de ongerepte natuur. En aan de Maschsee is het ook heerlijk vertoeven. Huur een zeilbootje of ga lekker zwemmen.

Omgeving

Nedersaksen biedt voor zowel de zomer- als de wintervakantie veel plezier. De deelstaat kent verschillende prachtige skigebieden waar Wurmberg er een van is. De prachtige hellingen, mooie afdalingen en fijne kabelbaan maken van een winterse vakantie in Nedersaksen een feestje. Bezoek ook zeker de door Nedersaksen omringde deelstaat Bremen met zijn gezellige haven en standbeeld van de Bremer Stadsmuzikanten. Of hop even naar Groningen, Drenthe of Overijssel als je aan de Nederlandse grens van Nedersaksen verblijft. In Drenthe ligt bijvoorbeeld het nieuwe WILDLANDS Adventure Zoo Emmen, voor nog meer dierentuinplezier. Nedersaksen is een prachtige, gevarieerde deelstaat waar jong en oud zeker zal genieten.