Vakantie Münsterland
Vakantie Münsterland

Vakantie Münsterland

Een vakantie in Münsterland brengt je naar een prachtige regio van Duitsland. Net over de grens met Nederland kun je hier genieten van de prachtige historische stad Münster, maar ook van allerlei bezienswaardigheden eromheen. De stad is vooral bekend om haar dierentuin, musea, universiteit en natuurlijk de Vrede van Münster die hier opgesteld en ondertekend werd. Het Münsterland is onderdeel van Nordrijn-Westfalen en heeft een rijke geschiedenis. Er zijn vele natuurgebieden te bezoeken, recreëren in en om het water en je kan er heerlijk eten. Een vakantie in Münsterland heeft voor jong en oud veel te bieden.

Münsterland en cultuur

Vakantie in Münsterland is zowel in als om de stad zelf heel bijzonder. Het gebied kent vele historische kastelen die je met een rondleiding kunt bezoeken, zoals Waterslot in Ahaus, Kasteel Darfeld en barokkasteel Huis Steinfurt. Kasteel Vischering ligt midden in het water, terwijl Slot Nordkirchen wordt omringd door een groot doolhof. In Münster zelf kan je bovendien Kasteel Münster aandoen. Maar uiteraard zijn er ook vele prachtige kerken en kloosters die vrij te bezichtigen zijn. Hou je van kunst? Bezoek dan een van de vele musea in de stad, waaronder het Kunstmuseum Pablo Picasso, Geologisch-Paläontologisches Museum, het LWL Museum für Naturkunde, Stadtmuseum en Mühlenhof-Freilichtmuseum Münster, het openluchtmuseum van de stad.

Bezienswaardigheden in Münsterland

Naast kastelen, kerken en musea is een vakantie in Münsterland pas echt compleet met een bezoek aan de Allwetterzoo van Münster. Aan de rand van de stad, vlakbij het universiteitsgebied, ligt deze grote dierentuin met paardenmuseum. Het park huisvest verschillende dieren, heeft een eigen aquarium en overdekt zeeleeuwenverblijf. Er wonen onder meer neusberen, olifanten, grote katten en een grote diversiteit aan vogels. Honden mogen overigens mee naar deze dierentuin. Een andere mooi park is het stadspark Aasee. Hier kun je heerlijk fietsen, wandelen en genieten van recreatie op en om het water.

Omgeving

In de omgeving van Münster is veel te zien en te beleven. Ga tijdens je vakantie in Münsterland bijvoorbeeld eens op zoek naar dieren in het wild. Er zijn onder andere prachtige vogels te spotten in de verscheidene natuurgebieden, namelijk Aamsveen en Zwillbroeker veen (beide grenzend aan Nederland) of in het Gildehauser veen wat weer grenst aan Nedersaksen. Of bezoek eens andere steden in het Münsterland, zoals Gronau (met rock & pop museum), Vreden (met een historisch museum) en Tecklenburg (met een poppenmuseum en modelspoorbaan). Of je nu met vrienden, het gezin of lekker samen romantisch op vakantie naar Münsterland gaat, er is veel te zien en beleven.