Vakantie Moezel (DE)
Vakantie Moezel (DE)

Vakantie Moezel (DE)

Tussen Trier en Koblenz slingert het grootste deel van de rivier de Moezel door een romantisch wijnlandschap. Deze regio wordt het Moezeldal of de Moezelvallei genoemd. Het is een prachtige streek met steile groene hellingen en vele wijngaarden. Uit deze oudste wijnstreek van Duitsland komt de bekende Moezelwijn. Aan wijn zal het je zeker niet ontbreken tijdens je vakantie aan de Moezel, want werkelijk alles staat in het teken van deze godendrank. Zelfs in de kleinste pittoreske wijndorpjes schenkt men in een van de vele wijnproeverijen een heerlijke eigen wijnspecialiteit.

Moezel en cultuur

Het Moezeldal kent een rijke cultuurgeschiedenis die teruggaat tot de Romeinse en Keltische tijd, waarvan de overblijfselen op vele plaatsen in de vallei terug te vinden zijn. De vele burchten en kastelen geven dan weer een goede indruk van de middeleeuwse tijd. De streek heeft de meeste kastelen van Europa, dus je zult ze tijdens je vakantie aan de Moezel overal tegenkomen. Langs de rivier tref je tal van gezellige wijndorpen aan, waarbij het Frankische vakwerk en de witgepleisterde huizen voor een über-romantisch stadsbeeld zorgen. In de grote steden Koblenz en Trier kun je de nog zeer goed bewaarde Romaanse bouwstijlen bewonderen.

Bezienswaardigheden in Moezel

Koblenz en Trier zijn steden die je niet mag missen tijdens je vakantie aan de Moezel. Koblenz heeft vele bezienswaardigheden, zoals oude vestingmuren, burchttorens, kastelen en kerken. Daar bevindt zich ook het Deutsches Eck, de plaats waar de Moezel eindigt in de Rijn. Trier is de oudste stad van Duitsland en herbergt veel gebouwen uit de Romeinse tijd. Er is een groot aanbod aan winkels en ’s avonds kun je er gezellig stappen. In de zomer kan je genieten van de prachtige natuur en de wijnvelden die in bloei staan.

Omgeving

Ten zuiden van Trier ligt het prachtige Saardal waar de Moezel door een ongerepte natuur kronkelt. Deze omgeving kun je met de kano, met de fiets of te voet verkennen. Je kan er ook een rondvaart op de rivier maken en de poëtische dorpen Saarburg, Merzig, St. Wendel en Tholy bezoeken. In de toeristenbureaus zijn er diverse fiets- en wandelroutes te verkrijgen. Ze voeren langs sprookjesachtige dorpjes die je met de auto moeilijk kan bereiken. Het is aan te raden om tijdens je vakantie aan de Moezel van de lokale wijn te proeven. Je herkent de wijnboeren aan hun opvallende uithangborden. Als je geluk hebt, wordt in een van de dorpen een wijnfeest gevierd. Deze wijnfeesten zijn er van half juli tot begin oktober en dan is er elk weekend wel ergens een uniek en gezellig feest te vieren.