Vakantie Lüneburger Heide
Vakantie Lüneburger Heide

Vakantie Lüneburger Heide

In een driehoek tussen de steden Bremen, Hamburg en Hannover ligt een prachtig natuurgebied bestaande uit bossen en heide: de Lüneburger Heide. Het is een heel wisselend gebied waar je prachtige wandel- en fietstochten kunt maken tijdens een vakantie op de Lüneburger Heide. Deze tochten nemen je dan mee langs verschillende bezienswaardigheden, dorpjes en steden. Het gebied heeft zelfs enkele bergen waarvan de Wilseder Berg met zijn 169,2 meter boven NormalNull (NN) reikt. Het enorme gebied strekt zich uit over verschillende districten, waardoor je wel een vakantie nodig hebt om het gehele park en de steden eromheen te ontdekken. Gelukkig zijn de wegen goed begaanbaar. Het natuurgebied en het Wildpark zijn overigens toegankelijk voor honden.

Lüneburger Heide en cultuur

De cultuur van de Lüneburger Heide is typisch Nedersaksisch: erg gezellig en iedereen is welkom. Er kan volop genoten worden van recreatie tussen het groen. Veel stedelingen doen dat in het weekend in Natuurbeschermingspark Lüneburger Heide. Wanneer je op vakantie op de Lüneburger Heide bent, dan is het zeker aan te raden om Kasteel Celle und Residenzmuseum te bezichtigen. Hier leer je meer over het leven aan het Duitse hof, hetgeen zeker leuk is om met kinderen te bezoeken. In Wietze kom je alles te weten over de eerste aardoliewinning in het natuurgebied bij het Erdölmuseum.

Bezienswaardigheden in de Lüneburger Heide

Een dagje uit in de omgeving is niet compleet zonder een bezoek aan een van de grootste wildparken van Duitsland: Wildpark Lüneburger Heide. Hier wonen onder meer bruine beren, grijze wolven, damherten, wasberen en rendieren. Het park is het hele jaar open en bijzonder leuk voor jong en oud. Voor kinderen is er bijvoorbeeld nog een speeltuin en kinderboerderij bij. Of ga naar het Vogelpark in Walsrode en ontdek de meest bijzondere vogelsoorten. Een vakantie op de Lüneburger Heide maak je helemaal compleet met een dagje naar een recreatiepark, zoals Heide Park in Soltau met meer dan 50 spannende attracties.

Omgeving

Wanneer je tijdens een vakantie op de Lüneburger Heide verblijft, dan maak je ook een paar stedentripjes. Dankzij de hoofdweg reis je gemakkelijk naar Bremen met zijn pittoreske haven en de Stadsmuzikanten. Bezoek Lüneberg zelf of ga naar Hannover en Hamburg. In Hannover vind je verschillende oorlogsmonumenten terug en Hamburg heeft een gezellig, oud winkelhart. In Soltau bevindt zich een speelgoedmuseum met modeltrein. Het gebouw heeft wel wat weg van een poppenhuis. En dankzij die verscheidenheid biedt een vakantie in de Lüneburger Heide veel plezier voor gezinnen, vriendengroepen en stelletjes.