Vakantie Hunsrück
Vakantie Hunsrück

Vakantie Hunsrück

In de Duitse deelstaat Rijnland-Palts ligt het laaggebergte Hunsrück. Omgeven door de rivieren de Rijn, de Moezel, de Nahe en de Saar is Hunsrück een perfecte reisbestemming voor het maken van boottochten en diverse wandel- en fietstochten langs prachtige oevers. Ideaal voor gezinnen of een groep vrienden die een weekendje weg willen. Voor de kinderen zijn er dierenparken, klimbossen, zwembaden en diverse activiteiten en evenementen in de natuur. De dorpen in gebied zijn gemoedelijk en kenmerken zich door de schilderachtige, traditionele vakwerkhuizen.

Hunsrück en cultuur

Hunsrück was ooit het gebied van de Kelten, Romeinen en Franken. Een stukje van de geschiedenis zie je tijdens je vakantie in Hunsrück terug in diverse historische bouwwerken en gedenktekens in de oude Keltische en Romeinse stadjes, de mijnen, uitkijktorens en diverse musea. De vele burchten en kastelen geven de sfeer weer van de middeleeuwen en de oude vakwerkhuizen en boerderijen weerspiegelen er het leven van vroegere tijden. Relaxen kun je er in een van de vele klassieke kuurbaden of interessante kuuroorden als Bad Kreuznach en Bad Münster am Stein. Simmern vertelt dan weer het verhaal van de roverhoofdman Johannes Bückler. Volg de sporen van deze avonturier tijdens een rondleiding door de stad.

Bezienswaardigheden in Hunsrück

In Bad Sobernheim ga je in het openluchtmuseum terug in de tijd en maak je tijdens je vakantie in Hunsrück werkelijk vervlogen tijden mee. Voor actieve vakantiegangers is Kirchberg een leuk uitstapje. Er is een outdoor kartbaan en klimhal gevestigd. In Hunsrück heeft zich vulkanisme voorgedaan en in de luchtbellen van de lava hebben zich edelstenen gevormd in het gebied bij Idar-Oberstein. Er is een edelsteenmuseum gevestigd en je kunt er voor een souvenir in een van de vele edelstenenwinkeltjes terecht. De bijzondere rotskerk (Felsenkirche) is ook een bezoekje waard. Miljoenen jaren geldeen haalde men in dit gebied leisteen uit de grond. Van alle leisteengroeves is er nog maar één groeve (Eschenbach I) in Bundenbach te bezichtigen. Kun je geen genoeg van mijnen krijgen, dan is er nog de kopermijn in Firschbach.

Omgeving

Op de 818 meter hoge Erbeskopf, de hoogste berg van Rijnland-Palts, bij Thalfang staat een uitkijktoren met een geweldig uitzicht over het Rijnlands Leisteenplateau. Er is een vrijetijd- en wintersportcentrum met een klimparcours en een groot aanbod buitenactiviteiten. Je kunt tijdens je vakantie in Hunsrück in de winter skiën, langlaufen en rodelen. Dankzij de sneeuwkanonnen ligt er gegarandeerd sneeuw. Thalfang is tevens het startpunt van een van de mooiste wandelroutes in Duitsland, de Saar-Hunsrück-Steig. Maar liefst 13 verschillende wandelroutes voeren er langs ongerepte natuur met steile passages, avontuurlijke kloven en schitterende panorama’s.