Vakantie Hessen
Vakantie Hessen

Vakantie Hessen

Hessen is een deelstaat in Duitsland en ligt in het midden van het land. Een vakantie in Hessen is een vakantiebestemming met voor elk wat wils. Het is een groen gebied met negen natuurparken, een nationaal park (Kellerwald-Edersee) en een biosferen reservaat. Je kunt er wandelen en fietsen en in de winter behoort skiën ook tot de mogelijkheden. Het is het land van cultuur in de vorm van Romeinse schatten, kastelen, vorstenhuizen, de sprookjes van gebroeders Grimm en dorpen met schilderachtige vakwerkhuizen. Prachtige kunst, mooie musea, winkels en heerlijke gastronomische restaurants vind je in de grote steden als Frankfurt am Main, Marburg, Wiesbaden en Kassel.

Hessen en cultuur

Dat Hessen al in de prehistorie bewoond was, blijkt uit de archeologische vondsten in de buurt van Fitzlar. Imposante middeleeuwse kastelen en burchten en romantische oude ruines zijn er hoog op de bergtoppen gebouwd om strategische redenen. Zij laten je nu genieten van weidse panorama’s over sprookjesachtige bossen. Wiesbaden is de hoofdstad van Hessen. De stad beschikt over 26 warmwaterbronnen met een geneeskrachtige werking. Het is een luxe kuuroord met een historisch centrum met historische gebouwen, musea en een zeer gevarieerd theater-, literatuur en muziekaanbod. Frankfurt am Main is groter en moderner en wordt wel gekscherend ‘Mainhattan’ genoemd, een samenstelling uit de rivier Main en Manhattan. Kassel, Hanau en Darmstadt zijn ook grotere steden die zeker een bezoek waard zijn tijdens je vakantie in Hessen.

Bezienswaardigheden in Hessen

Frankfurt am Main is een stad vol moderne architectuur, maar het heeft ook een prachtig historisch centrum Römerberg met schilderachtige vakwerkhuizen, een prachtig Raadhuis en de Nicolaikirche. Bezoek er tijdens je vakantie in Hessen het Goethemuseum en het huis waar Goethe zijn jonge jaren doorbracht. In Kassel woonden meer dan 200 jaar geleden de gebroeders Grimm. In het interactieve museum Grimmwelt leer je deze broers beter kennen. De stad heeft vele bezienswaardigheden, waaronder het enorm grote barokke bergpark Wilhemshöhe. In Hanau begint de 600 kilometer lange Sprookjesroute die je met de auto, met de fiets of te voet kunt doen. Deze route voert je langs prachtige kastelen, burchten, grotten, vakwerksteden, musea en nog veel meer.

Omgeving

Voor een actieve vakantie in Hessen is Vogelsberg een aanrader. Het is een uitgedoofd vulkaangebied in het hart van Hessen. Er is een zomerrodelbaan, een klimbos en op de 764 meter hoge berg Hoherodskopf valt van alles te beleven. De meren zorgen in de zomer voor verkoeling en tal van wateractiviteiten. Willingen is een populaire plaats voor wintersporters, maar je kunt er ook terecht voor diverse musea, waaronder de leisteenmijn Christine waar je een rondleiding krijgt in de schachten.