Vakantie Frankenland
Vakantie Frankenland

Vakantie Frankenland

Frankenland staat ook wel bekend als Franken. Deze Duitse regio is populair bij vakantiegangers en strekt zich uit over de prachtige deelstaat Beieren. Heb je zin in een vakantie in Duitsland? Dan is een vakantie in Frankenland een goede keuze, vooral vanwege de verscheidenheid in het landschap, maar ook vanwege de vele mogelijkheden die je hebt tijdens je verblijf in Frankenland. Frankenland is een bijzondere regio wat betreft de taal die hier gesproken wordt (Oost-Franks), maar zeker ook wat betreft de cultuur. De invloeden van de oude Kelten en Romeinen is goed zichtbaar in het landschap, dat wordt opgedeeld door verschillende rivieren. Voor degenen die het leuk vinden om de historische architectuur van een plek te bekijken tijdens een vakantie in Frankenland is hier veel te zien!

Frankenland en cultuur

De gastvrijheid staat hoog in het vaandel in Frankenland. De lokale bevolking is trots op haar cultuur en dit zie je terug in de manier waarop de historische gebouwen worden onderhouden. Zowel het verbouwen van druiven voor het maken van goede wijn als het brouwen van bier hebben een lange historie in het Frankenland. Hier worden traditionele wijnen al eeuwenlang geflest in een ronde bocksbeutel. Tijdens jouw vakantie in Frankenland kun je teruggaan in de tijd. Laat je meenemen naar de middeleeuwen en kijk je ogen uit in dorpjes als Rothenburg ob der Tauber, waar de tijd letterlijk stil heeft gestaan.

Bezienswaardigheden in Frankenland

De Romantische Strasse, een route langs dorpjes met onder andere het bekende slot Neuschwanstein, is een route die je langs de hoogtepunten wat betreft architectuur en historie in het Frankenland leidt. Bezoek het dorp Ebrach, met middeleeuwse kerken, straatjes met een schitterende uitstraling en de beste restaurants met gerechten uit de traditionele Beierse keuken. Ga je met de kinderen op vakantie? Dan kunnen ze tijdens de vakantie in Frankenland kennis maken met de geschiedenis van Ludwig II, wiens oude kasteel Hohenschwangau te bezoeken is.

Omgeving

Het Frankenland is een regio vol heuvels. Hier bezoek je bijvoorbeeld het Spessart, een schitterend natuurpark met oerbomen en mooie wandelroutes. In het gebied van het Steigerwald leer je alles over het maken van mooie wijn en kunnen kinderen leren hoe wijn gemaakt wordt. Op jouw vakantie in Frankenland kun je kiezen uit maar liefst 40.000 kilometer aan wandelroutes. Fiets je liever? Dan is de vijfsterrenfietsroute Tauberdal een echte aanrader! Huur ter plaatse fietsen en maak een keuze uit verschillende routes. Veel zijn speciaal voor kinderen ontworpen.