Vakantie Eifel
Vakantie Eifel

Vakantie Eifel

Een vakantie in de Eifel is een bijzondere belevenis voor de hele familie. De Eifel is een gebied in het middelgebergte in Duitsland en heeft allerlei activiteiten en bezienswaardigheden te bieden. Het gebied ligt aardig dicht bij Nederland, en vanaf Zuid-Limburg ben je binnen korte tijd in de Eifel. Hierdoor is het gebied de perfecte locatie voor een lang weekend of een midweek. Zowel cultuurliefhebbers als natuurliefhebbers zullen tijdens een vakantie in dit gebied een onvergetelijke tijd beleven. De geschiedenis van de Eifel stamt namelijk al van voor de Romeinse tijd. Ontspanning en activiteit zijn de twee kernwoorden van een vakantie in de Eifel.

Eifel en cultuur

De Eifel is reeds sinds de steentijd bewoond geweest. Daardoor vind je er vandaag de dag diverse culturele hoogtepunten. Bezoek bijvoorbeeld de stad Aken, een kuuroord met historische bezienswaardigheden. Of kom naar Bitburg en geniet van het jaarlijkse volksdansfeest: het Europese folklorefestival. Ook het fraaie dorp Monschau is tijdens je vakantie in de Eifel een bezoek waard wanneer je van musea houdt. Ook mag Trier, de oudste stad van Duitsland, niet ontbreken op je lijstje. Trier heeft een hoog historiegehalte en heeft maar liefst twee gebouwen in de stad op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Dit zijn De Dom en de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Ook vind je hier diverse interessante musea.

Bezienswaardigheden in de Eifel

Tijdens een vakantie in de Eifel is er van alles te zien en te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld het Nationaal Park Eifel, een groot natuurgebied waar je vele wandelingen en fietstochten kunt maken. Sla Burg Satzvey ook zeker niet over, een magische burcht uit de 14e eeuw die vandaag de dag in een uiterst goede staat is. De Eifel is een vulkanisch gebied; iets wat je terugziet in Natuurpark en Geopark Vulkaneifel met prachtige kraters en onontdekte paadjes. Bezoek de ruïne van Kasselburg en geniet van een mooi uitzicht vanaf de toren. Kortom, er is genoeg te beleven in de Eifel voor iedere soort vakantieganger.

Omgeving

De omgeving van de Eifel kenmerkt zich door groene landschappen, rustige bossen, prachtige uitzichten en stille plekken. Wanneer je een vakantie in de Eifel boekt, doe je dat omdat je op zoek bent naar een ontspannen vakantie waarbij je óók wat te bekijken hebt. Neem je wandelschoenen mee, huur een fiets of maak een roadtrip door het prachtige heuvelachtige gebied en sta versteld van de flora en fauna van de Eifel. In de avond kun je in een van de vele gezellige dorpen terecht voor gezelligheid, een hapje en een drankje.