Vakantie Brandenburg
Vakantie Brandenburg

Vakantie Brandenburg

Brandenburg is een unieke plek voor een vakantie in Duitsland. Brandenburg grenst aan de stad Berlijn, maar aan de andere kant tevens aan Polen. Zo heb je tijdens een vakantie in Brandenburg de gelegenheid om niet alleen de deelstaat zelf te verkennen, maar ook om interessante uitstapjes te maken. Het gebied dat Brandenburg beslaat kun je eigenlijk zien als het land rondom de stad Berlijn. Hier vind je historische bouwwerken, schitterende natuurgebieden en meren. Vooral de plaats Potsdam is een bezoek waard tijdens jouw vakantie in Brandenburg. Deze plaats staat op de UNESCO-lijst van belangrijk werelderfgoed. In Brandenburg spreekt de lokale bevolking natuurlijk gewoon Duits, maak vaak wel in een Berlijns dialect.

Brandenburg en cultuur

Het Brandenburgse Kloster Chorin is slechts een voorbeeld van de ruim 500 kastelen en kloosters die je in dit gebied kunt bezoeken. Veel van de historische gebouwen zijn nu in gebruik als tentoonstellingsruimte of museum, dat de historie van de directe omgeving aan de bezoeker voorstelt. De meeste musea besteden veel aandacht aan het bieden van leuke activiteiten voor de jongste bezoekers. Het Schloss Sanssouci, maar ook de prachtige tuinen van Potsdam zijn een bezoek meer dan waard. Kunst en cultuur in alle vormen (van literatuur tot beeldende kunst) zijn een belangrijk gegeven in Brandenburg. Ontdek tijdens je vakantie in Brandenburg de historische routes met de fiets of auto.

Bezienswaardigheden in Brandenburg

Steek in Frankfurt am Oder de rivier de Oder over en breng een dagje door in Polen. Of bezoek in het centrum van Oranienburg het oude kasteel van Brandenburg, gebouwd in de Nederlandse stijl. In de stad Cottbus zie je onder andere de overblijfselen van middeleeuwse stadsmuren en kun je na een bezoek aan de kerk van St. Nicolaas genieten van een Duitse maaltijd op een van de sfeervolle terrassen aan de markt. Furstenwalde ligt op slechts 40 kilometer van Berlijn en biedt vele fiets- en wandelroutes door een prachtige stad. Of breng je tijdens jouw vakantie in Brandenburg liever een bezoek aan de Berliner Zoo, een mooie dierentuin waarbij de zorg voor bijzondere dieren centraal staat?

Omgeving

De rijke geschiedenis van Brandenburg en de prachtige natuur in de omgeving van de steden in het gebied vragen om het maken van een mooie fietstocht. Ter plaatse kun je fietsen huren of leuke wandelroutes volgen. Zorg dat je tijdens jouw vakantie in Brandenburg altijd een camera bij je hebt, want je ziet hier werkelijk overal de mooiste straten en gebouwen.